Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pihe-puha vajas kifli recept

Pihe-puha vajas kifli
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 2 dkg friss élesztő
    • 5 dkg olvasztott vaj
    • 30 dkg finomliszt átszitálva
    • 1 mk só
    • 2 dl langyos tej
    • 0,5 mk cukor
    • tojássárgája (kenéshez)

    Elkészítése:

    1 dl tejet langyosítsunk meg, szórjuk bele a cukrot, morzsoljuk bele az élesztőt. Óvatosan keverjük össze és 10-15 percet tegyük félre pihenni, hogy az élesztő felfusson.

    A lisztet szitáljuk tálba, adjuk hozzá a sót, a maradék 1 dl, szintén langyos tejet, az olvasztott, de nem forró vajat és a habos, felfutott élesztőt is. Alaposan gyúrjuk össze, dagasszuk fényesre.

    Letakarva, meleg helyen kelesszük a duplájára (kb. 45 perc).

    A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületen nyújtsuk ki 5 mm vastag kör alakúra. A kört vágjuk fel 8 cikkre, és az így kapott háromszögeket a szélesebb felüknél kezdve tekerjük szorosan fel. A csücsök alulra kerüljön. Helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire és további 20 percet hagyjuk kelni.

    A megkelt kifliket kenjük le felvert tojássárgájával. Tegyük előmelegített 180 fokos sütőbe és hőlégkeveréssel süssük szép pirosra (kb. 20 perc).

    Tipp:

    Ezt a receptet a Nők lapja Desszert 1. évfolyam, 1. számában találtam, és Nagy Tünde nevét dicséri. Nagyon egyszerű és zseniális ízélmény!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá