Perectésztába csavart virsli recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 25 dkg kenyérliszt
- 25 dkg rétesliszt
- 2,5 dkg élesztő
- 2,7 dl langyos víz
- 1 teáskanál cukor
- 3 dkg vaj
- 1 tk só
Töltelék:
- 6 db virsli
Főzéshez:
- 1 l víz
- 50 g szódabikarbóna
- 2 tk só
Tetejére:
- nagy szemű só
Elkészítése:
A lisztet a dagasztó tálba tesszük. Közepébe kis gödröt képezünk ki. Beletesszük a cukrot. Rámorzsoljuk az élesztőt és egy deci langyos vizet adunk hozzá. 15 perc alatt hagyjuk, hogy az élesztő felfusson. Ezután hozzáadjuk a többi anyagot és jól kidagasztjuk. A tésztát meleg helyen 30 percig kelesztjük. A megkelt tésztát átgyúrjuk, és 6 darabra vágjuk. A darabokból 35-40 centis hurkákat nyújtunk. Jó szorosan a virslik köré tekerjük.
A vizet a sóval és a szódabikarbónával felforraljuk. A virslis tésztákat fél percig főzzük a lobogó vízben.
Szűrőlapáttal kiszedjük és lecsepegtetjük. Sütőpapíros lemezre rakosgatjuk. Megszórjuk a nagy szemű sóval. 210 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »