Perectésztába csavart virsli recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 25 dkg kenyérliszt
- 25 dkg rétesliszt
- 2,5 dkg élesztő
- 2,7 dl langyos víz
- 1 teáskanál cukor
- 3 dkg vaj
- 1 tk só
Töltelék:
- 6 db virsli
Főzéshez:
- 1 l víz
- 50 g szódabikarbóna
- 2 tk só
Tetejére:
- nagy szemű só
Elkészítése:
A lisztet a dagasztó tálba tesszük. Közepébe kis gödröt képezünk ki. Beletesszük a cukrot. Rámorzsoljuk az élesztőt és egy deci langyos vizet adunk hozzá. 15 perc alatt hagyjuk, hogy az élesztő felfusson. Ezután hozzáadjuk a többi anyagot és jól kidagasztjuk. A tésztát meleg helyen 30 percig kelesztjük. A megkelt tésztát átgyúrjuk, és 6 darabra vágjuk. A darabokból 35-40 centis hurkákat nyújtunk. Jó szorosan a virslik köré tekerjük.
A vizet a sóval és a szódabikarbónával felforraljuk. A virslis tésztákat fél percig főzzük a lobogó vízben.
Szűrőlapáttal kiszedjük és lecsepegtetjük. Sütőpapíros lemezre rakosgatjuk. Megszórjuk a nagy szemű sóval. 210 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »

