Perec kalács recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
Az élesztőt felfuttattam a cukorral, 1,5 dl langyos tejjel. Adtam 1 evőkanál lisztet, amit a kilóból vettem ki. 15 perc alatt feljött az élesztő.
A lisztet a sóval átszitáltam, hozzáadtam a maradék tejet, tojást, olajat, sót, a felfuttatott élesztőt. Összegyúrtam alaposan, a tészta szép fényes lett, elvált az edénytől. A tésztát 30 percig pihentetem letakarva.
A megkelt tésztát, lisztezett deszkán kis 1 cm átmérőjű 20 cm rudakká sodortam. Félbe hajtottam és a két szárát összesodortam, majd a végeket összenyomkodtam és aláhajtottam.
Sütőpapírral bélelt tepsibe raktam, majd 15 percig pihentettem. Megkentem felvert tojással és 220 fokos sütőbe toltam. Akkor jó, ha aranybarna.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »