Perec kalács recept
Ők is elkészítették
Elkészítése:
Az élesztőt felfuttattam a cukorral, 1,5 dl langyos tejjel. Adtam 1 evőkanál lisztet, amit a kilóból vettem ki. 15 perc alatt feljött az élesztő.
A lisztet a sóval átszitáltam, hozzáadtam a maradék tejet, tojást, olajat, sót, a felfuttatott élesztőt. Összegyúrtam alaposan, a tészta szép fényes lett, elvált az edénytől. A tésztát 30 percig pihentetem letakarva.
A megkelt tésztát, lisztezett deszkán kis 1 cm átmérőjű 20 cm rudakká sodortam. Félbe hajtottam és a két szárát összesodortam, majd a végeket összenyomkodtam és aláhajtottam.

Sütőpapírral bélelt tepsibe raktam, majd 15 percig pihentettem. Megkentem felvert tojással és 220 fokos sütőbe toltam. Akkor jó, ha aranybarna.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 sós falatka szilveszterre
Szilveszterre minden vendég szereti, ha van mit falatozni a pezsgő és az óé
Tovább olvasom »
Lencse saláták szilveszterre – 7 szuper recept, amit megéri elkészíteni
A lencsesaláta klasszikus szilveszteri fogás, amit szerencsehozó hagyományk
Tovább olvasom »
8 világbajnok sajtos rúd a szilveszteri bulira
A sajtos rúd az egyik legbiztosabb választás a szilveszteri bulira, mert gy
Tovább olvasom »
10 szenzációs pogácsa recept szilveszerre
A szilveszteri asztalról a pogácsa szinte kihagyhatatlan, legyen szó család
Tovább olvasom »
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »

