Pástétomos félholdak recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 16 dkg liszt (finomliszt vagy amit én használtam fehér tönkölyliszt)
- 0,5 tk sütőpor
- 1 mk só
- 1 mk tex-mex fűszersó (vagy paprika, bors és őrölt kömény keveréke)
- 8 dkg vaj
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - ha tészta igényli 1-2 ek tej
Töltelék:
- 8 dkg tetszés szerinti májpástétom vagy májkrém
A kenéshez és a szóráshoz:
- 1 egész felvert
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 2 ek szezámmag (száraz serpenyőben előzetesen megpirítva)
Elkészítése:
A lisztből, a sütőporból, sóból, a fűszerekből és a vajból morzsát készítünk. Hozzáadjuk a tojást és lágy tésztát gyúrunk belőle. Amennyiben a tésztánk nem áll össze, javítsuk megfelelő mennyiségű tejjel. Legalább egy órát vagy egy éjszakát pihentessük hűtőszekrényben.
A szezámmagot pirítsuk elő száraz serpenyőben (halvány barnára).
A pihentetési idő letelte után, lisztezett felületen nyújtsuk ki a tésztát. Verjünk fel egy tojást és rakjuk félre. Cakkos szélű vagy nagyméretű pogácsaszaggatóval szaggassunk egyforma köröket. Mindegyik tésztadarabot töltsünk meg pástétommal. A szélüket kenjük meg a felvert tojássaé (ez lesz a ragasztónk), hajtsuk félbe, egy villa segítségével nyomkodjuk le a szélét, ettől nem csak szép lesz, de garantáltan nem fog a töltelék sülés közben kifolyni.
Kenjük meg a félholdak tetejét is tojással, szórjuk meg a szezámaggal és előmelegített 180 fokos sütőben kb 20 perc alatt süssük aranybarnára.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »

