Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pástétomos félholdak recept

Pástétomos félholdak
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 16 dkg liszt (finomliszt vagy amit én használtam fehér tönkölyliszt)
    • 0,5 tk sütőpor
    • 1 mk só
    • 1 mk tex-mex fűszersó (vagy paprika, bors és őrölt kömény keveréke)
    • 8 dkg vaj
    • 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • ha tészta igényli 1-2 ek tej

    Töltelék:

    • 8 dkg tetszés szerinti májpástétom vagy májkrém

    A kenéshez és a szóráshoz:

    • 1 egész felvert  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 ek szezámmag (száraz serpenyőben előzetesen megpirítva)

    Elkészítése:

    A lisztből, a sütőporból, sóból, a fűszerekből és a vajból morzsát készítünk. Hozzáadjuk a tojást és lágy tésztát gyúrunk belőle. Amennyiben a tésztánk nem áll össze, javítsuk megfelelő mennyiségű tejjel. Legalább egy órát vagy egy éjszakát pihentessük hűtőszekrényben.

    A szezámmagot pirítsuk elő száraz serpenyőben (halvány barnára).

    A pihentetési idő letelte után, lisztezett felületen nyújtsuk ki a tésztát. Verjünk fel egy tojást és rakjuk félre. Cakkos szélű vagy nagyméretű pogácsaszaggatóval szaggassunk egyforma köröket. Mindegyik tésztadarabot töltsünk meg pástétommal. A szélüket kenjük meg a felvert tojássaé (ez lesz a ragasztónk), hajtsuk félbe, egy villa segítségével nyomkodjuk le a szélét, ettől nem csak szép lesz, de garantáltan nem fog a töltelék sülés közben kifolyni.

    Kenjük meg a félholdak tetejét is tojással, szórjuk meg a szezámaggal és előmelegített 180 fokos sütőben kb 20 perc alatt süssük aranybarnára.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá