Paprikás pogácsa recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg finomliszt
- 1 cs instant élesztő
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 ek zsír
- 150 g tejföl
- só
- 1 ek pirospaprika (lehet csípős is aki szereti)
- kb 4 dl langyos víz
Elkészítése:
A hozzávalókat egy tálba mérjük és annyi vizet adunk hozzá, hogy közepesen kemény legyen a tészta, ami nem ragad, majd összegyúrjuk.
Kelesztés nélkül kb 1,5 ujjnyi vastagra nyújtjuk, a tetejét kevágjuk és tetszőleges méretű szaggatóval kiszúrjuk. A kész pogácsákat egy sütőpapírral bélet tepsibe tesszük egymástól távolabb.
Előmelegített, 200 fokos sütőben 20-30 percig sütjük (ebből a mennyiségből 2 gáztepsi jön ki).
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »