Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Napraforgómagvas pogácsa recept

Napraforgómagvas  pogácsa
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg liszt
    • 5 dkg élesztő
    • 1 dl tejföl
    • 1 kk cukor
    • 2 ek só
    • pirított napraforgómag, vagy tökmag
    • 20 dkg puha margarin
    • 2 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS + 1 a kenéshez

    Elkészítése:

    Az élesztőt belemorzsoljuk a tejfölbe, de nem futtatjuk fel. A liszthez hozzáadjuk a sót, a puha margarint, a magvakat.

    A tejfölös élesztőt és a tojásokat elkeverjük a kiskanál cukorral, majd ezt is a liszthez adjuk. Az egészet összegyúrjuk.

    Langyos helyen fél órát pihentetjük, majd hajtogatjuk. Újra pihentetjük, újra hajtogatjuk. Összesen háromszor hajtogatjuk át.

    Az utolsó hajtogatás után ujjnyi vastagra kinyújtjuk, a tészta tetejét éles késsel bevagdossuk, majd tetszés szerinti kiszúróval kiszaggatjuk.

    Tojással lekenjük, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, a tetejére magvakat szórunk.

    180 fokos sütőben szép pirosra sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá