Nagyi féle leveles sajtos pogácsa recept

Hozzávalók:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 dkg élesztő
- 15 dkg zsír
- 1 pohár tejföl
- 6-7 g só
- 20 dkg reszelt sajt
- 30 dkg liszt
Tetejére:
- tojás
- reszelt sajt/köménymag/szezámmag, stb.
Elkészítése:
Kimérünk 30 dkg lisztet, majd belemorzsoljuk az élesztőt, belekeverjük a sót, belemorzsoljuk a zsírt, és beleszórjuk a reszelt sajtot. Összedolgozzuk tejföllel és tojással. Ha szükséges, adjunk még hozzá lisztet.
30 percig állni hagyjuk, majd 4x hajtogatjuk, minden hajtás közt várunk negyed órát: Hajtogatás: kinyújtjuk, jobbról balra félbehajtjuk, majd balról jobbra, majd fentről le, és lentről fel.
A hajtogatások után kb. 2 cm vastagra nyújtjuk, majd pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A tetejét megkenjük tojással, megszórjuk reszelt sajttal, esetleg köménymaggal. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20 percig sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »