Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mozis sajtos “kerek perec” recept

Mozis sajtos “kerek perec”
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 40 dkg kenyérliszt (én ehelyett is finomlisztet használtam)
    • 10 dkg finomliszt
    • 2,5 dkg élesztő
    • 3 dl meleg víz
    • 5 dkg cukor
    • 5 dkg tejpor
    • 1,5 teáskanál só
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 dkg vaj

    A lekenéshez:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 dkg reszelt sajt (vagy napraforgómag)

    Elkészítése:

    A liszteket elkeverjük.  A közepébe kis mélyedést készítünk, beleszórjuk a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és ráöntjük a meleg vizet.
    15 percig állni hagyjuk, ezalatt felfut az élesztő.

    Hozzáadjuk a tojást, vajat, tejport és a sót és jól összedolgozzuk, dagasztjuk. Lágy tésztát kapunk. 1 órán át meleg helyen kelesztjük.
    Jól meglisztezett gyúródeszkán átgyúrjuk, kinyújtjuk, majd lisztes pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Ha perec formát szeretnénk, akkor kb. 80-90 cm-e hurkákat kell sodorni, abból lehet szép perecformákat készíteni.

    Sütőpapíros tepsibe rakjuk és újabb 1 órát pihentetjük.

    Megkenjük tojással és megszórjuk sajttal (vagy napraforgómaggal).

    210 °C-ra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt aranyszínűre sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá