Hozzávalók:
A lekenéshez:
Elkészítése:
A liszteket elkeverjük. A közepébe kis mélyedést készítünk, beleszórjuk a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és ráöntjük a meleg vizet.
15 percig állni hagyjuk, ezalatt felfut az élesztő.
Hozzáadjuk a tojást, vajat, tejport és a sót és jól összedolgozzuk, dagasztjuk. Lágy tésztát kapunk. 1 órán át meleg helyen kelesztjük.
Jól meglisztezett gyúródeszkán átgyúrjuk, kinyújtjuk, majd lisztes pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Ha perec formát szeretnénk, akkor kb. 80-90 cm-e hurkákat kell sodorni, abból lehet szép perecformákat készíteni.
Sütőpapíros tepsibe rakjuk és újabb 1 órát pihentetjük.
Megkenjük tojással és megszórjuk sajttal (vagy napraforgómaggal).
210 °C-ra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt aranyszínűre sütjük.