“Molnárka” recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
125 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 30 dkg rétesliszt
- 4 dkg cukor
- 2,5 dkg friss élesztő
- 1,5 dl tej
- 1 kávéskanál só
- 2 dl víz
- 10 dkg vaj
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a kenéshez
- 2 édesítőszer (tabletta)
Elkészítése:
A lisztet, cukrot és a sót egy tálba tesszük. A tejet meglangyosítjuk az édesítőszerrel és felfuttatjuk benne az élesztőt. A liszthez adjuk a vízzel és a vajjal együtt és 8-10 percig dagasztjuk. 45 percig kelesztjük meleg helyen.
A megkelt tésztát lisztezett deszkán kb 18-20 részre osztjuk. Két tenyerünk között a cipókból egyenként kis szivar alakú rudakat sodrunk. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, egymástól távolabb. 10 percig kelesztjük.
Egy kis tepsiben a sütőbe vizet teszünk, majd a sütőt előmelegítjük 220 fokra. A molnárkákat lekenjük felvert tojással, a hőmérsékletet visszavesszük 180 fokra és aranybarnára sütjük a kifliket.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.