“Molnárka” recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 30 dkg rétesliszt
- 4 dkg cukor
- 2,5 dkg friss élesztő
- 1,5 dl tej
- 1 kávéskanál só
- 2 dl víz
- 10 dkg vaj
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a kenéshez
- 2 édesítőszer (tabletta)
Elkészítése:
A lisztet, cukrot és a sót egy tálba tesszük. A tejet meglangyosítjuk az édesítőszerrel és felfuttatjuk benne az élesztőt. A liszthez adjuk a vízzel és a vajjal együtt és 8-10 percig dagasztjuk. 45 percig kelesztjük meleg helyen.
A megkelt tésztát lisztezett deszkán kb 18-20 részre osztjuk. Két tenyerünk között a cipókból egyenként kis szivar alakú rudakat sodrunk. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, egymástól távolabb. 10 percig kelesztjük.
Egy kis tepsiben a sütőbe vizet teszünk, majd a sütőt előmelegítjük 220 fokra. A molnárkákat lekenjük felvert tojással, a hőmérsékletet visszavesszük 180 fokra és aranybarnára sütjük a kifliket.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »
Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »