Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

“Molnárka” recept

“Molnárka”
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
125 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 30 dkg liszt
    • 30 dkg rétesliszt
    • 4 dkg cukor
    • 2,5 dkg friss élesztő
    • 1,5 dl tej
    • 1 kávéskanál só
    • 2 dl víz
    • 10 dkg vaj
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a kenéshez
    • 2 édesítőszer (tabletta)

    Elkészítése:

    A lisztet, cukrot és a sót egy tálba tesszük. A tejet meglangyosítjuk az édesítőszerrel és felfuttatjuk benne az élesztőt. A liszthez adjuk a vízzel és a vajjal együtt és 8-10 percig dagasztjuk. 45 percig kelesztjük meleg helyen.

    A megkelt tésztát lisztezett deszkán kb 18-20 részre osztjuk. Két tenyerünk között a cipókból egyenként kis szivar alakú rudakat sodrunk. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, egymástól távolabb. 10 percig kelesztjük.

    Egy kis tepsiben a sütőbe vizet teszünk, majd a sütőt előmelegítjük 220 fokra. A molnárkákat lekenjük felvert tojással, a hőmérsékletet visszavesszük 180 fokra és aranybarnára sütjük a kifliket.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá