“Molnárka”

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
125 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
“Molnárka”

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 30 dkg rétesliszt
  • 4 dkg cukor
  • 2,5 dkg friss élesztő
  • 1,5 dl tej
  • 1 kávéskanál só
  • 2 dl víz
  • 10 dkg vaj
  • 1 tojás a kenéshez
  • 2 édesítőszer (tabletta)

Elkészítése:

A lisztet, cukrot és a sót egy tálba tesszük. A tejet meglangyosítjuk az édesítőszerrel és felfuttatjuk benne az élesztőt. A liszthez adjuk a vízzel és a vajjal együtt és 8-10 percig dagasztjuk. 45 percig kelesztjük meleg helyen.

A megkelt tésztát lisztezett deszkán kb 18-20 részre osztjuk. Két tenyerünk között a cipókból egyenként kis szivar alakú rudakat sodrunk. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, egymástól távolabb. 10 percig kelesztjük.

Egy kis tepsiben a sütőbe vizet teszünk, majd a sütőt előmelegítjük 220 fokra. A molnárkákat lekenjük felvert tojással, a hőmérsékletet visszavesszük 180 fokra és aranybarnára sütjük a kifliket.