Metélőhagymás-sajtos csillagok recept
Elkészítése:
A margarint a tojássárgájával, a tejföllel és a sóval kikavarjuk. A lisztet, a sütőport, az apróra vágott metélőhagymát és a reszelt sajtot is hozzáadjuk, majd összegyúrjuk a tésztát.
Becsomagoljuk fóliába és 2 órára hűtőbe tesszük.
Átgyúrjuk a tésztát és lisztezett felületen kinyújtjuk, majd tetszőleges formákkal (én most csillagot használtam) kiszaggatjuk.
A tésztákat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. A tojásfehérjét kissé felverjük és átkenjük vele a sütiket, majd reszelt sajttal megszórjuk.
Előre melegített sütőben kb 15 perc alatt megsütjük. Amikor a teteje megpirult, készen is van.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »










