Metélőhagymás-sajtos csillagok recept

Elkészítése:
A margarint a tojássárgájával, a tejföllel és a sóval kikavarjuk. A lisztet, a sütőport, az apróra vágott metélőhagymát és a reszelt sajtot is hozzáadjuk, majd összegyúrjuk a tésztát.
Becsomagoljuk fóliába és 2 órára hűtőbe tesszük.
Átgyúrjuk a tésztát és lisztezett felületen kinyújtjuk, majd tetszőleges formákkal (én most csillagot használtam) kiszaggatjuk.
A tésztákat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. A tojásfehérjét kissé felverjük és átkenjük vele a sütiket, majd reszelt sajttal megszórjuk.
Előre melegített sütőben kb 15 perc alatt megsütjük. Amikor a teteje megpirult, készen is van.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »