Medvehagymás-túrós papucs olajbogyóval recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 25 dkg tehéntúró
- 1+1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- só
- bors
- 1 tk fokhagymapor
- 1 kis üveg olajbogyó (paprikával töltött)
- 1 ek vágott medvehagyma
- 1 csomag 40 dkg-os leveles tészta
Elkészítése:
A túrót az egyik tojássárgájával, a fűszerekkel, medvehagymával összekeverjük.
A tésztát kinyújtjuk 3 mm vastagra. Kisebb téglalap alakú darabokat vágunk, és a közepére halmozunk a túrós töltelékből. A széleit megkenjük tojásfehérjével, vagy csak vízzel, és a két csücskét egymásra hajtjuk. A két ellenkező oldalra tűzünk bele olajbogyót.
Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, és megkenjük őket tojássárgájával. 200 fokos sütőben kb. 20 perc alatt pirosra sütjük.
Forrás: https://zsuzsamama-konyhaj.hu
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.