Medvehagymás-túrós papucs olajbogyóval

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 25 dkg tehéntúró
  • 1+1 tojássárgája
  • bors
  • 1 tk fokhagymapor
  • 1 kis üveg olajbogyó (paprikával töltött)
  • 1 ek vágott medvehagyma
  • 1 csomag 40 dkg-os leveles tészta

Elkészítése:

A túrót az egyik tojássárgájával, a fűszerekkel, medvehagymával összekeverjük.

A tésztát kinyújtjuk 3 mm vastagra. Kisebb téglalap alakú darabokat vágunk, és a közepére halmozunk a túrós töltelékből. A széleit megkenjük tojásfehérjével, vagy csak vízzel, és a két csücskét egymásra hajtjuk. A két ellenkező oldalra tűzünk bele olajbogyót.

Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, és megkenjük őket tojássárgájával. 200 fokos sütőben kb. 20 perc alatt pirosra sütjük.