Medvehagymás tekercs recept
Ők is elkészítették
Elkészítése:
A tejet a cukorral együtt meglangyosítjuk, felfuttatjuk benne az élesztőt. A lisztet, a tojást, a vajat, a tejfölt, a joghurtot, a sót egy nagy tálban összeállítjuk, majd hozzáadjuk az élesztős tejet. Alaposan összedolgozzuk.
Félretesszük kelni.
A medvehagymát felaprítjuk. A vajat felolvasztjuk, beletesszük a hagymát, néhány perc alatt megpároljuk. Rászórjuk a lisztet, majd felöntjük a tejjel. Hozzáadjuk a krémsajtot. Sóval, borssal, fokhagymával ízesítjük. Kevergetve közepesen sűrűre főzzük.
A megkelt tésztát téglalap alakúra nyújtjuk és megkenjük a medvehagymás sajtkrémmel, majd feltekerjük. 1 cm vastag szeletekre vágjuk és tepsibe helyezzük. Felvert tojással megkenegetjük, majd reszelt sajtot szórunk a tetejükre.
200 fokos sütőben kb 20 perc alatt készre sütjük.