Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Medvehagymás tekercs recept

Medvehagymás tekercs
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 60 dkg liszt
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 25 dkg vaj
    • 0,5 dl tejföl
    • 1,5 dl joghurt
    • 2 dkg élesztő
    • 1 dl tej
    • 1 tk cukor

    Töltelék:

    • 1 cs medvehagyma
    • 8 dkg vaj
    • 2 ek liszt
    • 10 dkg krémsajt
    • 1 gerezd fokhagyma
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a kenéshez
    • reszelt sajt

    Elkészítése:

    A tejet a cukorral együtt meglangyosítjuk, felfuttatjuk benne az élesztőt. A lisztet, a tojást, a vajat, a tejfölt, a joghurtot, a sót egy nagy tálban összeállítjuk, majd hozzáadjuk az élesztős tejet. Alaposan összedolgozzuk.
    Félretesszük kelni.

    A medvehagymát felaprítjuk. A vajat felolvasztjuk, beletesszük a hagymát, néhány perc alatt megpároljuk. Rászórjuk a lisztet, majd felöntjük a tejjel. Hozzáadjuk a krémsajtot. Sóval, borssal, fokhagymával ízesítjük. Kevergetve közepesen sűrűre főzzük.

    A megkelt tésztát téglalap alakúra nyújtjuk és megkenjük a medvehagymás sajtkrémmel, majd feltekerjük. 1 cm vastag szeletekre vágjuk és tepsibe helyezzük. Felvert tojással megkenegetjük, majd reszelt sajtot szórunk a tetejükre.

    200 fokos sütőben kb 20 perc alatt készre sütjük.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá