Medvehagymás tekercs recept
Ők is elkészítették
Elkészítése:
A tejet a cukorral együtt meglangyosítjuk, felfuttatjuk benne az élesztőt. A lisztet, a tojást, a vajat, a tejfölt, a joghurtot, a sót egy nagy tálban összeállítjuk, majd hozzáadjuk az élesztős tejet. Alaposan összedolgozzuk.
Félretesszük kelni.
A medvehagymát felaprítjuk. A vajat felolvasztjuk, beletesszük a hagymát, néhány perc alatt megpároljuk. Rászórjuk a lisztet, majd felöntjük a tejjel. Hozzáadjuk a krémsajtot. Sóval, borssal, fokhagymával ízesítjük. Kevergetve közepesen sűrűre főzzük.
A megkelt tésztát téglalap alakúra nyújtjuk és megkenjük a medvehagymás sajtkrémmel, majd feltekerjük. 1 cm vastag szeletekre vágjuk és tepsibe helyezzük. Felvert tojással megkenegetjük, majd reszelt sajtot szórunk a tetejükre.
200 fokos sütőben kb 20 perc alatt készre sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 sós falatka szilveszterre
Szilveszterre minden vendég szereti, ha van mit falatozni a pezsgő és az óé
Tovább olvasom »
Lencse saláták szilveszterre – 7 szuper recept, amit megéri elkészíteni
A lencsesaláta klasszikus szilveszteri fogás, amit szerencsehozó hagyományk
Tovább olvasom »
8 világbajnok sajtos rúd a szilveszteri bulira
A sajtos rúd az egyik legbiztosabb választás a szilveszteri bulira, mert gy
Tovább olvasom »
10 szenzációs pogácsa recept szilveszerre
A szilveszteri asztalról a pogácsa szinte kihagyhatatlan, legyen szó család
Tovább olvasom »
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »



