Medvehagymás tekercs

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Medvehagymás tekercs

Hozzávalók:
Tészta:

  • 60 dkg liszt
  • 1 tojás
  • 25 dkg vaj
  • 0,5 dl tejföl
  • 1,5 dl joghurt
  • 2 dkg élesztő
  • 1 dl tej
  • 1 tk cukor

Töltelék:

  • 1 cs medvehagyma
  • 8 dkg vaj
  • 2 ek liszt
  • 10 dkg krémsajt
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 tojás a kenéshez
  • reszelt sajt

Elkészítése:

A tejet a cukorral együtt meglangyosítjuk, felfuttatjuk benne az élesztőt. A lisztet, a tojást, a vajat, a tejfölt, a joghurtot, a sót egy nagy tálban összeállítjuk, majd hozzáadjuk az élesztős tejet. Alaposan összedolgozzuk.
Félretesszük kelni.

A medvehagymát felaprítjuk. A vajat felolvasztjuk, beletesszük a hagymát, néhány perc alatt megpároljuk. Rászórjuk a lisztet, majd felöntjük a tejjel. Hozzáadjuk a krémsajtot. Sóval, borssal, fokhagymával ízesítjük. Kevergetve közepesen sűrűre főzzük.

A megkelt tésztát téglalap alakúra nyújtjuk és megkenjük a medvehagymás sajtkrémmel, majd feltekerjük. 1 cm vastag szeletekre vágjuk és tepsibe helyezzük. Felvert tojással megkenegetjük, majd reszelt sajtot szórunk a tetejükre.

200 fokos sütőben kb 20 perc alatt készre sütjük.