Medvehagymás, sajtos stangli recept

Elkészítése:
A megtisztított, lecsöpögtetett medvehagyma leveleit vékony csíkokra vágjuk. A lisztet egy tálba szitáljuk, majd belereszeljük a sajtot, beleszórjuk a sót, a medvehagymát és jól összekeverjük. Az élesztőt a cukorral felfuttatjuk a meleg, de nem forró tejben, majd a liszthez adjuk a tojás sárgájával, a margarinnal együtt. Alaposan kidagasztjuk. Meleg helyen, konyharuhával letakarva kb 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületre borítjuk, 6 egyenlő részre osztjuk. Gombócokat formázunk, hagyjuk pihenni 10 percet, majd egyenként ovális lappá nyújtjuk, majd a hosszabbik oldaláról feltekerjük, mint a bejglit.
A hajtás szélét a stangli oldalához csípjük, ezt a részt alulra fordítjuk. A két végét kicsit összenyomjuk. A stangli forma kialakításáért a tészták tetejét kicsit lelapítjuk, a végeket kicsit csúcsosítjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, távolabb egymástól, mert még nőni fognak. Hagyjuk 45 percet kelni. Egy egész tojást felverünk, lekenjük a stanglikat, majd megszórjuk bőven reszelt sajttal.
200 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt barnára sütjük. Rácson hagyjuk kihűlni.
Tipp:
A készítés lépései képekben megtekinthetők a blogon.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »