Hozzávalók:
Tésztához:
Tetejére:
Elkészítése:
A megtisztított, lecsöpögtetett medvehagyma leveleit vékony csíkokra vágjuk. A lisztet egy tálba szitáljuk, majd belereszeljük a sajtot, beleszórjuk a sót, a medvehagymát és jól összekeverjük. Az élesztőt a cukorral felfuttatjuk a meleg, de nem forró tejben, majd a liszthez adjuk a tojás sárgájával, a margarinnal együtt. Alaposan kidagasztjuk. Meleg helyen, konyharuhával letakarva kb 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületre borítjuk, 6 egyenlő részre osztjuk. Gombócokat formázunk, hagyjuk pihenni 10 percet, majd egyenként ovális lappá nyújtjuk, majd a hosszabbik oldaláról feltekerjük, mint a bejglit.
A hajtás szélét a stangli oldalához csípjük, ezt a részt alulra fordítjuk. A két végét kicsit összenyomjuk. A stangli forma kialakításáért a tészták tetejét kicsit lelapítjuk, a végeket kicsit csúcsosítjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, távolabb egymástól, mert még nőni fognak. Hagyjuk 45 percet kelni. Egy egész tojást felverünk, lekenjük a stanglikat, majd megszórjuk bőven reszelt sajttal.
200 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt barnára sütjük. Rácson hagyjuk kihűlni.
A készítés lépései képekben megtekinthetők a blogon.