Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Medvehagymás sajtos keksz recept

Medvehagymás sajtos keksz
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    30 dkg finomliszt

    10 dkg kukoricaliszt

    20 dkg vaj

    1 csokor medvehagyma aprítva

    1 ek tejföl vagy joghurt

    fél kiskanál só

    15 dkg vörös cheddar sajt

    1 kk mustárpor vagy chillipor (választható, én mindig teszek bele mustárport)

    Elkészítése:

    A kétféle lisztet szitáljuk bele egy tálba, majd keverjük hozzá a sót. Ha használunk chilliport vagy mustárport azt is keverjük a liszthez.

    Ezután adjuk hozzá a felkockázott vajat, majd kezdjük el összemorzsolni. Amikor már kellően morzsalékos, keverjük hozzá az apróra vágott medvehagymát, reszelt sajtot, a tejfölt és gyúrjuk össze (ha szükséges, akkor még egy kevés lisztet adhatunk hozzá, hogy ne ragadjon és könnyen nyújtható legyen).

    Ezután lisztezett felületen nyújtsuk ki vékonyra a tésztát, majd vágjuk fel tetszőleges formákra vagy süti kiszúró formákkal.

    Tegyük a kekszeket sütőpapírral fedett tepsire, majd előmelegített, 160 fokos sütőben süssük 12-15 percig.

    Tipp:

    Megszórhatjuk sülés előtt a kekszeket különböző magvakkal. Érdemes nagyobb adagot elkészíteni, zárható dobozban 1 hétig eláll és puha marad.
    Ebből mennyiségből a képen látható nagyságú kekszekből 3 tepsinyi adag lett.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá