Medvehagymás sajtos keksz recept

Hozzávalók:
30 dkg finomliszt
10 dkg kukoricaliszt
20 dkg vaj
1 csokor medvehagyma aprítva
1 ek tejföl vagy joghurt
fél kiskanál só
15 dkg vörös cheddar sajt
1 kk mustárpor vagy chillipor (választható, én mindig teszek bele mustárport)
Elkészítése:
A kétféle lisztet szitáljuk bele egy tálba, majd keverjük hozzá a sót. Ha használunk chilliport vagy mustárport azt is keverjük a liszthez.
Ezután adjuk hozzá a felkockázott vajat, majd kezdjük el összemorzsolni. Amikor már kellően morzsalékos, keverjük hozzá az apróra vágott medvehagymát, reszelt sajtot, a tejfölt és gyúrjuk össze (ha szükséges, akkor még egy kevés lisztet adhatunk hozzá, hogy ne ragadjon és könnyen nyújtható legyen).
Ezután lisztezett felületen nyújtsuk ki vékonyra a tésztát, majd vágjuk fel tetszőleges formákra vagy süti kiszúró formákkal.
Tegyük a kekszeket sütőpapírral fedett tepsire, majd előmelegített, 160 fokos sütőben süssük 12-15 percig.
Tipp:
Megszórhatjuk sülés előtt a kekszeket különböző magvakkal. Érdemes nagyobb adagot elkészíteni, zárható dobozban 1 hétig eláll és puha marad.
Ebből mennyiségből a képen látható nagyságú kekszekből 3 tepsinyi adag lett.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »