Medvehagymás sajtos keksz

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Medvehagymás sajtos keksz

Hozzávalók:

30 dkg finomliszt

10 dkg kukoricaliszt

20 dkg vaj

1 csokor medvehagyma aprítva

1 ek tejföl vagy joghurt

fél kiskanál só

15 dkg vörös cheddar sajt

1 kk mustárpor vagy chillipor (választható, én mindig teszek bele mustárport)

Elkészítése:

A kétféle lisztet szitáljuk bele egy tálba, majd keverjük hozzá a sót. Ha használunk chilliport vagy mustárport azt is keverjük a liszthez.

Ezután adjuk hozzá a felkockázott vajat, majd kezdjük el összemorzsolni. Amikor már kellően morzsalékos, keverjük hozzá az apróra vágott medvehagymát, reszelt sajtot, a tejfölt és gyúrjuk össze (ha szükséges, akkor még egy kevés lisztet adhatunk hozzá, hogy ne ragadjon és könnyen nyújtható legyen).

Ezután lisztezett felületen nyújtsuk ki vékonyra a tésztát, majd vágjuk fel tetszőleges formákra vagy süti kiszúró formákkal.

Tegyük a kekszeket sütőpapírral fedett tepsire, majd előmelegített, 160 fokos sütőben süssük 12-15 percig.

Tipp:

Megszórhatjuk sülés előtt a kekszeket különböző magvakkal. Érdemes nagyobb adagot elkészíteni, zárható dobozban 1 hétig eláll és puha marad.
Ebből mennyiségből a képen látható nagyságú kekszekből 3 tepsinyi adag lett.