Medvehagymás pogácsa kelesztés nélkül recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 0,5 kg finomliszt
- 2,5 dkg élesztő
- 3 nagy ek tejföl
- 20 dkg margarin
- 1 ek só
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS + 1 a kenéshez
- 5 dkg medvehagyma
- 1 mk bors
Elkészítése:
A lisztet egyszerre keverjük be a tojással, a tejföllel, az összemorzsolt élesztővel, valamint a kisebb darabokra vágott margarinnal. Alaposan bedagasztjuk, majd a felét nagyon apróra vágott medvehagymával, borssal, újabb kevés mennyiségű sóval újra dagasztjuk.
Lisztezett deszkán nyújtsuk ki, a tetejét éles késsel rácsozzuk meg, majd szaggassuk a kívánt méretűre.
Sütőpapírral kibélelt tepsibe sorakoztatjuk, tetejüket megkenjük felvert tojással, és előmelegített sütőben (180-200 fok) aranybarnára sütjük.
Tipp:
Ha sajtosan szeretnénk készíteni, a rácsozást hagyjuk ki, a pogácsákat kenjük le, és szórjuk meg tetejüket reszelt sajttal.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »