Medvehagymás pogácsa kelesztés nélkül

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Medvehagymás pogácsa kelesztés nélkül

Hozzávalók:

  • 0,5 kg finomliszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 3 nagy ek tejföl
  • 20 dkg margarin
  • 1 ek só
  • 1 tojás + 1 a kenéshez
  • 5 dkg medvehagyma
  • 1 mk bors

Elkészítése:

A lisztet egyszerre keverjük be a tojással, a tejföllel, az összemorzsolt élesztővel, valamint a kisebb darabokra vágott margarinnal. Alaposan bedagasztjuk, majd a felét nagyon apróra vágott medvehagymával, borssal, újabb kevés mennyiségű sóval újra dagasztjuk.

Lisztezett deszkán nyújtsuk ki, a tetejét éles késsel rácsozzuk meg, majd szaggassuk a kívánt méretűre.

Sütőpapírral kibélelt tepsibe sorakoztatjuk, tetejüket megkenjük felvert tojással, és előmelegített sütőben (180-200 fok) aranybarnára sütjük.

Tipp:

Ha sajtosan szeretnénk készíteni, a rácsozást hagyjuk ki, a pogácsákat kenjük le, és szórjuk meg tetejüket reszelt sajttal.