Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Medvehagymás pogácsa recept

Medvehagymás pogácsa
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 500 g sima liszt
    • 1 csokor medvehagyma
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 100 ml tejföl
    • 250 g margarin
    • 30 g élesztő
    • 100 ml tej
    • 10 g cukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 100 g reszelt sajt

    Elkészítése:

    Az élesztőt a langyos tejben a cukorral együtt felfuttatjuk. A lisztet a margarinnal összekeverjük, hozzáadjuk az felfutott élesztőt és a többi hozzávalót. Jól kidolgozzuk, majd fél óráig pihentetjük.

    A medvehagymát megmossuk, jól lecsepegtetjük, és vékony csíkokra vágjuk. A tésztát kinyújtjuk, rászórjuk a vágott medvehagyma felét, és az egészet felcsavarjuk. Ezután nyújtófával kissé ellapítjuk, felében egymásra hajtva 20 percig langyos helyen pihentetjük.

    Ezután ismét kinyújtjuk, és megszórjuk a maradék medvehagymával, és az előbbi módon felcsavarjuk, ujjnyi vastagra nyújtjuk. Felvert tojással megkenjük és bevagdossuk. Leszórjuk reszelt sajttal, majd kiszaggatjuk a formákat.

    A tepsiben még 10 percet pihentetjük, majd előmelegített sütőben 170 fokon 25-30 perc alatt kisütjük.

    A medvehagymás pogácsa kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 375 kcal
    Fehérje: 8 g
    Szénhidrát: 32 g
    Zsír: 23 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá