Medvehagymás pogácsa recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- Kb. 70 dkg liszt
- ízlés szerint só
- 5 dkg élesztő
- 1 dl tej
- 1 mk cukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- kevés langyos víz
- 2 dl kefir
- 1 nagy csokor friss, vagy fagyasztott medvehagyma
- 1 ek zsír, vagy margarin
Elkészítése:
Az élesztőt felfuttatjuk langyos, cukros tejben.
Egy mély tálban összekeverjük a lisztet, 1 tojást, a sót, a kefirt és az élesztős tejet. Ha túl kemény lenne a tészta, adunk hozzá egy kevés langyos vizet. Ezt követően hozzáadjuk az apróra vágott medvehagyma 3/4 részét és így egy lágy tésztát kapunk, amit dagasztunk, majd langyos helyen 20 percig kelesztünk.
Miután megkelt sodrófával 1-1,5 cm vastagságúra nyújtjuk, majd egy közepes méretű pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk és zsírozott, lisztezett tepsibe rakjuk. Hagyjunk közöttük helyet, mert sülés közben megnőnek.
A maradék tojást és a maradék medvehagymát összekeverjük és megkenjük vele a pogácsák tetejét.
Előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük.
Tipp:
Én szoktam bele még tenni reszelt sajtot és még tejfölt is a kefir mellé. Fagyasztott, apróra vágott medvehagymából is kitűnő!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »