Medvehagymás pogácsa recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- Kb. 70 dkg liszt
- ízlés szerint só
- 5 dkg élesztő
- 1 dl tej
- 1 mk cukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- kevés langyos víz
- 2 dl kefir
- 1 nagy csokor friss, vagy fagyasztott medvehagyma
- 1 ek zsír, vagy margarin
Elkészítése:
Az élesztőt felfuttatjuk langyos, cukros tejben.
Egy mély tálban összekeverjük a lisztet, 1 tojást, a sót, a kefirt és az élesztős tejet. Ha túl kemény lenne a tészta, adunk hozzá egy kevés langyos vizet. Ezt követően hozzáadjuk az apróra vágott medvehagyma 3/4 részét és így egy lágy tésztát kapunk, amit dagasztunk, majd langyos helyen 20 percig kelesztünk.
Miután megkelt sodrófával 1-1,5 cm vastagságúra nyújtjuk, majd egy közepes méretű pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk és zsírozott, lisztezett tepsibe rakjuk. Hagyjunk közöttük helyet, mert sülés közben megnőnek.
A maradék tojást és a maradék medvehagymát összekeverjük és megkenjük vele a pogácsák tetejét.
Előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük.
Tipp:
Én szoktam bele még tenni reszelt sajtot és még tejfölt is a kefir mellé. Fagyasztott, apróra vágott medvehagymából is kitűnő!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »