Medvehagymás pogácsa recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- Kb. 70 dkg liszt
- ízlés szerint só
- 5 dkg élesztő
- 1 dl tej
- 1 mk cukor
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- kevés langyos víz
- 2 dl kefir
- 1 nagy csokor friss, vagy fagyasztott medvehagyma
- 1 ek zsír, vagy margarin
Elkészítése:
Az élesztőt felfuttatjuk langyos, cukros tejben.
Egy mély tálban összekeverjük a lisztet, 1 tojást, a sót, a kefirt és az élesztős tejet. Ha túl kemény lenne a tészta, adunk hozzá egy kevés langyos vizet. Ezt követően hozzáadjuk az apróra vágott medvehagyma 3/4 részét és így egy lágy tésztát kapunk, amit dagasztunk, majd langyos helyen 20 percig kelesztünk.
Miután megkelt sodrófával 1-1,5 cm vastagságúra nyújtjuk, majd egy közepes méretű pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk és zsírozott, lisztezett tepsibe rakjuk. Hagyjunk közöttük helyet, mert sülés közben megnőnek.
A maradék tojást és a maradék medvehagymát összekeverjük és megkenjük vele a pogácsák tetejét.
Előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük.
Tipp:
Én szoktam bele még tenni reszelt sajtot és még tejfölt is a kefir mellé. Fagyasztott, apróra vágott medvehagymából is kitűnő!