Medvehagymás-magos stangli recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 40 darabhoz
- 30 dkg finomliszt
- 20 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt
- 1 ek só
- 3 dkg friss élesztő
- 1,5-2 dl (házi)tej
- 2-3 ek (házi)tejföl
- 25 dkg margarin
- 1 kis csokor medvehagyma
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a kenéshez
- magok a szóráshoz (tökmag, napraforgómag, stb)
Elkészítése:
Egy nagy tálba összekeverjük a kétféle lisztet a sóval. 1 dl langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, pici (barna) cukrot és kevés lisztet hozzáadva kovászt készítünk. Amikor jól felhabosodott, a liszttel együtt tésztává gyúrjuk. Langyos tejjel és tejföllel lágyítunk az állagán.
Lisztezett gyúródeszkán vékonyra nyújtjuk és a kemény margarint a tésztára reszeljük, majd apróra vágott medvehagymával szórjuk és rolószerűen feltekerjük. Letakarva 20 percet pihentetjük.
Újból kinyújtjuk és most ellentétes irányban tekerve, újabb 20 perc pihenő következik.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, egy tepsit sütőpappírral bélelünk, majd 1 cm vastagságúra kinyújtva kb 2*10 cm-es rudakra vágjuk. Tojással lekenjük, tetszőlegesen, olajos magokkal vagy sajttal szórjuk és előmelegített sütőben 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.
Gulyásleves mellé kínáltam kenyér helyett, másnap a gyerekek reggelire tea mellé fogyasztották.
Kötényeket felkötni! Süssetek finomakat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelt tészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »