Medvehagymás-kolbászos pogácsa recept
Hozzávalók:
- 1 dl tej
- 1 csipet cukor
- 4 dkg friss élesztő
- 60 dkg finomliszt
- 10 dkg sertészsír
- 15 dkg vaj
- 2 dl tejföl
- 1 kk só
- 15 dkg kolbász
- 1 csokor medvehagyma
Kenéshez:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Tetejére:
- 10 dkg sajt
Elkészítése:
A langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, rászórjuk a csipet cukrot, és félretesszük, hogy az élesztő felfusson.
A lisztet elkeverjük a sóval, elmorzsoljuk benne a vajat és a zsírt, majd hozzáadjuk a felfutott élesztős tejet és a tejfölt, és alaposan összegyúrjuk, kidagasztjuk. Letakarva, meleg helyen fél órát pihentetjük, duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát lisztezett munkalapon kb. ujjnyi vastagságúra kinyújtjuk. Az apróra kockázott (vagy ledarált) kolbászt, valamint a szintén felaprított medvehagymát egyenletesen eloszlatjuk rajta. Feltekerjük, félbehajtjuk, és lisztezett tálba téve hűtőbe tesszük 2 órára. (A tálat fedjük le.)
A 2 óra leteltével nyújtsuk ki kb. 1,5 cm vastagra, és pogácsaszaggatóval szaggassuk ki.
A pogácsákat sütőpapírral fedett tepsire sorakoztatjuk, tetejüket lekenjük felvert tojással, majd megszórjuk reszelt sajttal.
200 fokra előmelegített sütőben szép világosra sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

