Medvehagymás-kolbászos pogácsa recept

Hozzávalók:
- 1 dl tej
- 1 csipet cukor
- 4 dkg friss élesztő
- 60 dkg finomliszt
- 10 dkg sertészsír
- 15 dkg vaj
- 2 dl tejföl
- 1 kk só
- 15 dkg kolbász
- 1 csokor medvehagyma
Kenéshez:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Tetejére:
- 10 dkg sajt
Elkészítése:
A langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, rászórjuk a csipet cukrot, és félretesszük, hogy az élesztő felfusson.
A lisztet elkeverjük a sóval, elmorzsoljuk benne a vajat és a zsírt, majd hozzáadjuk a felfutott élesztős tejet és a tejfölt, és alaposan összegyúrjuk, kidagasztjuk. Letakarva, meleg helyen fél órát pihentetjük, duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát lisztezett munkalapon kb. ujjnyi vastagságúra kinyújtjuk. Az apróra kockázott (vagy ledarált) kolbászt, valamint a szintén felaprított medvehagymát egyenletesen eloszlatjuk rajta. Feltekerjük, félbehajtjuk, és lisztezett tálba téve hűtőbe tesszük 2 órára. (A tálat fedjük le.)
A 2 óra leteltével nyújtsuk ki kb. 1,5 cm vastagra, és pogácsaszaggatóval szaggassuk ki.
A pogácsákat sütőpapírral fedett tepsire sorakoztatjuk, tetejüket lekenjük felvert tojással, majd megszórjuk reszelt sajttal.
200 fokra előmelegített sütőben szép világosra sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »