Medvehagymás-kolbászos pogácsa recept

Hozzávalók:
- 1 dl tej
- 1 csipet cukor
- 4 dkg friss élesztő
- 60 dkg finomliszt
- 10 dkg sertészsír
- 15 dkg vaj
- 2 dl tejföl
- 1 kk só
- 15 dkg kolbász
- 1 csokor medvehagyma
Kenéshez:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Tetejére:
- 10 dkg sajt
Elkészítése:
A langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, rászórjuk a csipet cukrot, és félretesszük, hogy az élesztő felfusson.
A lisztet elkeverjük a sóval, elmorzsoljuk benne a vajat és a zsírt, majd hozzáadjuk a felfutott élesztős tejet és a tejfölt, és alaposan összegyúrjuk, kidagasztjuk. Letakarva, meleg helyen fél órát pihentetjük, duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát lisztezett munkalapon kb. ujjnyi vastagságúra kinyújtjuk. Az apróra kockázott (vagy ledarált) kolbászt, valamint a szintén felaprított medvehagymát egyenletesen eloszlatjuk rajta. Feltekerjük, félbehajtjuk, és lisztezett tálba téve hűtőbe tesszük 2 órára. (A tálat fedjük le.)
A 2 óra leteltével nyújtsuk ki kb. 1,5 cm vastagra, és pogácsaszaggatóval szaggassuk ki.
A pogácsákat sütőpapírral fedett tepsire sorakoztatjuk, tetejüket lekenjük felvert tojással, majd megszórjuk reszelt sajttal.
200 fokra előmelegített sütőben szép világosra sütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »