Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Medvehagymás kifli és csiga recept

Medvehagymás kifli és csiga
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 3 ek görög joghurt
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 tk só
    • 1 dl langyos víz
    • 1 dl olaj
    • 2 tk cukor
    • 75 dkg liszt
    • 2,5 dkg élesztő

    Töltelék:

    • 10 dkg vaj
    • 1 tk só
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a kenéshez
    • fekete kömény a szóráshoz
    • 2 ek vágott medvehagyma

    Elkészítése:

    A hozzávalókból kelt tésztát dagasztok, majd kelesztőtálban duplájára kelesztem. Jól formázható, rugalmas, inkább kicsit lágyabb tészta legyen. Míg kel elkészítem a vajat.

    A töltelék elkészítése:

    A vajat kikeverem a sóval. Nem kell megolvasztani, csak éppen kenhető legyen. A medvehagymát is hozzáadom.

    Összeállítás:

    Mikor megkelt a tészta, lisztezett felületre borítom, kétfelé vágom. Az egyik tésztát vékony kör alakúra nyújtom, míg a másikat téglalapra majd megkenem a sós medvehagymás vajjal.

    A kör alakút szeletekre osztom, ebből lesznek a kiflik. A másikat feltekerem,és 1,5 cm-es szeletekre vágom,és lefordítva a csigákat szilikonnal bélelt sütőlapra helyezem.

    A kiflinek valókat feltekerem,és szintén a sütőlapra rakom.

    Megkenem tojással a tetejét megszórom fekete köménnyel és 20 percet kelesztem.

    Előmelegített sütőben 200 fokon 15 perc alatt készre sütöm. Kevés gőzt adok hozzá, amit egy spricceléssel szoktam flakonból a sütőbe juttatni.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá