Medvehagymás háromszög recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta
- 80 dkg liszt
- 3,5 dl tej
- 5 dkg élesztő
- 1,5 dl olaj
- 1 evőkanál cukor
- 1 kávékanál só
- 1 pohár kefir
Krém
- 20 dkg margarin
- 2 teáskanál só
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 20-25 dkg trappista sajt
- 20 levél összevágott medvehagyma
Megkenéshez
- 3 evőkanál tejföl
- 1 darab
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
Tetejére
- sajt
- tökmag
Elkészítése:
Az élesztőt felfuttatjuk, hozzáadjuk a lisztet és a többi hozzávalót, majd közepes keménységű tésztát készítünk. Négy cipót készítünk belőle.
A margarint habosra keverjük a sóval és a tojássárgával.
Egyenként kisodorjuk a tésztát, megkenjük a krémmel, rászórjuk a vágott medvehagymát, megszórjuk a reszelt sajttal, végül feltekerjük, mint a piskótát. Ferdén felszeleteljük farkasfogszerűen.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd 60-80 percig pihentetjük. A tejfölt összekeverjük a tojássárgával és megkenjük a sütiket, megszórjuk sajttal, szezámmaggal, tökmaggal.
Előmelegített sütőben 180 fokon 20-25 perc alatt szép pirosra sütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »