Medvehagymás háromszög recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta
- 80 dkg liszt
- 3,5 dl tej
- 5 dkg élesztő
- 1,5 dl olaj
- 1 evőkanál cukor
- 1 kávékanál só
- 1 pohár kefir
Krém
- 20 dkg margarin
- 2 teáskanál só
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 20-25 dkg trappista sajt
- 20 levél összevágott medvehagyma
Megkenéshez
- 3 evőkanál tejföl
- 1 darab
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
Tetejére
- sajt
- tökmag
Elkészítése:
Az élesztőt felfuttatjuk, hozzáadjuk a lisztet és a többi hozzávalót, majd közepes keménységű tésztát készítünk. Négy cipót készítünk belőle.
A margarint habosra keverjük a sóval és a tojássárgával.
Egyenként kisodorjuk a tésztát, megkenjük a krémmel, rászórjuk a vágott medvehagymát, megszórjuk a reszelt sajttal, végül feltekerjük, mint a piskótát. Ferdén felszeleteljük farkasfogszerűen.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd 60-80 percig pihentetjük. A tejfölt összekeverjük a tojássárgával és megkenjük a sütiket, megszórjuk sajttal, szezámmaggal, tökmaggal.
Előmelegített sütőben 180 fokon 20-25 perc alatt szép pirosra sütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »