Medvehagymás háromszög recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta
- 80 dkg liszt
- 3,5 dl tej
- 5 dkg élesztő
- 1,5 dl olaj
- 1 evőkanál cukor
- 1 kávékanál só
- 1 pohár kefir
Krém
- 20 dkg margarin
- 2 teáskanál só
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 20-25 dkg trappista sajt
- 20 levél összevágott medvehagyma
Megkenéshez
- 3 evőkanál tejföl
- 1 darab
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
Tetejére
- sajt
- tökmag
Elkészítése:
Az élesztőt felfuttatjuk, hozzáadjuk a lisztet és a többi hozzávalót, majd közepes keménységű tésztát készítünk. Négy cipót készítünk belőle.
A margarint habosra keverjük a sóval és a tojássárgával.
Egyenként kisodorjuk a tésztát, megkenjük a krémmel, rászórjuk a vágott medvehagymát, megszórjuk a reszelt sajttal, végül feltekerjük, mint a piskótát. Ferdén felszeleteljük farkasfogszerűen.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd 60-80 percig pihentetjük. A tejfölt összekeverjük a tojássárgával és megkenjük a sütiket, megszórjuk sajttal, szezámmaggal, tökmaggal.
Előmelegített sütőben 180 fokon 20-25 perc alatt szép pirosra sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »