Medvehagymás háromszög recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta
- 80 dkg liszt
- 3,5 dl tej
- 5 dkg élesztő
- 1,5 dl olaj
- 1 evőkanál cukor
- 1 kávékanál só
- 1 pohár kefir
Krém
- 20 dkg margarin
- 2 teáskanál só
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 20-25 dkg trappista sajt
- 20 levél összevágott medvehagyma
Megkenéshez
- 3 evőkanál tejföl
- 1 darab
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
Tetejére
- sajt
- tökmag
Elkészítése:
Az élesztőt felfuttatjuk, hozzáadjuk a lisztet és a többi hozzávalót, majd közepes keménységű tésztát készítünk. Négy cipót készítünk belőle.
A margarint habosra keverjük a sóval és a tojássárgával.
Egyenként kisodorjuk a tésztát, megkenjük a krémmel, rászórjuk a vágott medvehagymát, megszórjuk a reszelt sajttal, végül feltekerjük, mint a piskótát. Ferdén felszeleteljük farkasfogszerűen.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd 60-80 percig pihentetjük. A tejfölt összekeverjük a tojássárgával és megkenjük a sütiket, megszórjuk sajttal, szezámmaggal, tökmaggal.
Előmelegített sütőben 180 fokon 20-25 perc alatt szép pirosra sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

