Medvehagymás háromszög recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
18 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Hozzávalók:
Tészta
- 80 dkg liszt
- 3,5 dl tej
- 5 dkg élesztő
- 1,5 dl olaj
- 1 evőkanál cukor
- 1 kávékanál só
- 1 pohár kefir
Krém
- 20 dkg margarin
- 2 teáskanál só
- 3 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 20-25 dkg trappista sajt
- 20 levél összevágott medvehagyma
Megkenéshez
- 3 evőkanál tejföl
- 1 darab FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
Tetejére
- sajt
- tökmag
Elkészítése:
Az élesztőt felfuttatjuk, hozzáadjuk a lisztet és a többi hozzávalót, majd közepes keménységű tésztát készítünk. Négy cipót készítünk belőle.
A margarint habosra keverjük a sóval és a tojássárgával.
Egyenként kisodorjuk a tésztát, megkenjük a krémmel, rászórjuk a vágott medvehagymát, megszórjuk a reszelt sajttal, végül feltekerjük, mint a piskótát. Ferdén felszeleteljük farkasfogszerűen.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd 60-80 percig pihentetjük. A tejfölt összekeverjük a tojássárgával és megkenjük a sütiket, megszórjuk sajttal, szezámmaggal, tökmaggal.
Előmelegített sütőben 180 fokon 20-25 perc alatt szép pirosra sütjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.