Hozzávalók:
Tészta
Krém
Megkenéshez
Tetejére
Elkészítése:
Az élesztőt felfuttatjuk, hozzáadjuk a lisztet és a többi hozzávalót, majd közepes keménységű tésztát készítünk. Négy cipót készítünk belőle.
A margarint habosra keverjük a sóval és a tojássárgával.
Egyenként kisodorjuk a tésztát, megkenjük a krémmel, rászórjuk a vágott medvehagymát, megszórjuk a reszelt sajttal, végül feltekerjük, mint a piskótát. Ferdén felszeleteljük farkasfogszerűen.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd 60-80 percig pihentetjük. A tejfölt összekeverjük a tojássárgával és megkenjük a sütiket, megszórjuk sajttal, szezámmaggal, tökmaggal.
Előmelegített sütőben 180 fokon 20-25 perc alatt szép pirosra sütjük.