Medvehagymás, fűszeres kalács recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 1 tasak instant élesztő
- 2 dl langyos tej
- 40 dkg finomliszt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája - 1 kiskanál só
- 5 dkg olvasztott vaj
- 1 ek olaj
- 1 mk kristálycukor
Töltelék:
- 6 levél medvehagyma
- 1 púpozott ek édesnemes paprika
- 1 csapott tk őrölt fekete bors
- só
Kenéshez:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
Tetejére:
- 2 ek szezámmag
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit kidagasztjuk géppel vagy kézzel, majd 1 órát letakarva meleg helyen kelesztjük.
Ezután három egyenlő részre osztjuk, lisztezett gyúrótáblán téglalap alakúra nyújtjuk. Vizes ecsettel lekenjük, majd a felaprított medvehagymával, sóval meghintjük, majd szorosan feltekerjük. A másik két rudat ugyanígy készítjük el, csak az egyiket a pirospaprikával, a másikat a borssal hintjük meg, kenés és sózás után. A rudakat hármas fonással egymásba fonjuk és sütőpapíros tepsire rakjuk.
Jól kikevert tojás sárgával lekenjük és megszórjuk szezámaggal. 35-40 percig kelesztjük. Előmelegített sütőben 165 fokon 30 percig sütjük.
Tipp:
Igazi különlegesség. Húsvétra sonkával is kiválóan fogyasztható.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 sós falatka szilveszterre
Szilveszterre minden vendég szereti, ha van mit falatozni a pezsgő és az óé
Tovább olvasom »
Lencse saláták szilveszterre – 7 szuper recept, amit megéri elkészíteni
A lencsesaláta klasszikus szilveszteri fogás, amit szerencsehozó hagyományk
Tovább olvasom »
8 világbajnok sajtos rúd a szilveszteri bulira
A sajtos rúd az egyik legbiztosabb választás a szilveszteri bulira, mert gy
Tovább olvasom »
10 szenzációs pogácsa recept szilveszerre
A szilveszteri asztalról a pogácsa szinte kihagyhatatlan, legyen szó család
Tovább olvasom »
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »

