Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Medvehagymás, fűszeres kalács recept

Medvehagymás, fűszeres kalács
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 1 tasak instant élesztő
    • 2 dl langyos tej
    • 40 dkg finomliszt
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 1 kiskanál só
    • 5 dkg olvasztott vaj
    • 1 ek olaj
    • 1 mk kristálycukor

    Töltelék:

    • 6 levél medvehagyma
    • 1 púpozott ek édesnemes paprika
    • 1 csapott tk őrölt fekete bors

    Kenéshez:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája

    Tetejére:

    • 2 ek szezámmag

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit kidagasztjuk géppel vagy kézzel, majd 1 órát letakarva meleg helyen kelesztjük.

    Ezután három egyenlő részre osztjuk, lisztezett gyúrótáblán téglalap alakúra nyújtjuk. Vizes ecsettel lekenjük, majd a felaprított medvehagymával, sóval meghintjük, majd szorosan feltekerjük. A másik két rudat ugyanígy készítjük el, csak az egyiket a pirospaprikával, a másikat a borssal hintjük meg, kenés és sózás után. A rudakat hármas fonással egymásba fonjuk és sütőpapíros tepsire rakjuk.

    Jól kikevert tojás sárgával lekenjük és megszórjuk szezámaggal. 35-40 percig kelesztjük. Előmelegített sütőben 165 fokon 30 percig sütjük.

    Tipp:

    Igazi különlegesség. Húsvétra sonkával is kiválóan fogyasztható.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá