Medvehagymás, fűszeres kalács recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 1 tasak instant élesztő
- 2 dl langyos tej
- 40 dkg finomliszt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 1 kiskanál só
- 5 dkg olvasztott vaj
- 1 ek olaj
- 1 mk kristálycukor
Töltelék:
- 6 levél medvehagyma
- 1 púpozott ek édesnemes paprika
- 1 csapott tk őrölt fekete bors
- só
Kenéshez:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
Tetejére:
- 2 ek szezámmag
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit kidagasztjuk géppel vagy kézzel, majd 1 órát letakarva meleg helyen kelesztjük.
Ezután három egyenlő részre osztjuk, lisztezett gyúrótáblán téglalap alakúra nyújtjuk. Vizes ecsettel lekenjük, majd a felaprított medvehagymával, sóval meghintjük, majd szorosan feltekerjük. A másik két rudat ugyanígy készítjük el, csak az egyiket a pirospaprikával, a másikat a borssal hintjük meg, kenés és sózás után. A rudakat hármas fonással egymásba fonjuk és sütőpapíros tepsire rakjuk.
Jól kikevert tojás sárgával lekenjük és megszórjuk szezámaggal. 35-40 percig kelesztjük. Előmelegített sütőben 165 fokon 30 percig sütjük.
Tipp:
Igazi különlegesség. Húsvétra sonkával is kiválóan fogyasztható.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »