Margarinos-tejfölös pogácsa recept
Elkészítése:
A tojásokat a sóval és a tejföllel simára keverjük, mikróban kissé meglangyosítjuk.
A margarint felolvasztjuk, az élesztőt felfuttatjuk a langyos, cukros tejben.
A lisztet egy edénybe mérjük, hozzáadjuk a margarint és tejfölös masszát, majd a felfuttatott élesztővel összegyúrjuk.
15 percig kelesztjük, majd szétnyújtjuk és hajtogatjuk: fölülről lefelé, lentről felfelé, jobbról balra az egyharmadát, a másik harmadát pedig alája hajtjuk.
Ezután pihentetjük 15 percig, majd megismételjük a hajtogatást.
Utána nem kell pihentetni, egyből kinyújtjuk, 2 cm vastagra nyújtjuk, keresztbe és hosszába becsíkozzuk, majd pálinkás (4 cm) pohárral kiszaggatjuk.
Addig bekapcsoljuk a sütőt.
A tetejét 1 tk. tejföllel felvert tojással megkenjük, és előmelegített sütőben megsütjük.
Inkább maradjon világosabb, így nem lesz száraz!
Sütési hőfok / idő / mód: 200 °C / 17 perc / alul-felül sütés