Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Margarinos-tejfölös pogácsa recept

Margarinos-tejfölös pogácsa
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 800 g liszt
    • 25 dkg margarin
    • 300 g tejföl
    • 3 kk só
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 dkg élesztő
    • 1 tk cukor
    • 1 dl tej

    Tetejére:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 tk tejföl

    Elkészítése:

    A tojásokat a sóval és a tejföllel simára keverjük, mikróban kissé meglangyosítjuk.

    A margarint felolvasztjuk, az élesztőt felfuttatjuk a langyos, cukros tejben.

    A lisztet egy edénybe mérjük, hozzáadjuk a margarint és tejfölös masszát, majd a felfuttatott élesztővel összegyúrjuk.

    15 percig kelesztjük, majd szétnyújtjuk és hajtogatjuk: fölülről lefelé, lentről felfelé, jobbról balra az egyharmadát, a másik harmadát pedig alája hajtjuk.

    Ezután pihentetjük 15 percig, majd megismételjük a hajtogatást.

    Utána nem kell pihentetni, egyből kinyújtjuk, 2 cm vastagra nyújtjuk, keresztbe és hosszába becsíkozzuk, majd pálinkás (4 cm) pohárral kiszaggatjuk.

    Addig bekapcsoljuk a sütőt.

    A tetejét 1 tk. tejföllel felvert tojással megkenjük, és előmelegített sütőben megsütjük.

    Inkább maradjon világosabb, így nem lesz száraz!

    Sütési hőfok / idő / mód: 200 °C / 17 perc / alul-felül sütés

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá