Magvas kelt rudacskák recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 60 dkg liszt
- 3 dkg friss élesztő
- 1 dl tej
- 1 tk cukor
- 1 tk só
- 25 dkg margarin
- 1 ek tyúkzsír
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 1 kis pohár tejföl (175g)
- 8 dkg sajt (még jobb ha füstölt)
- 1 tk lenmag
- 1 tk szezámmag
- 1 tk egész köménymag
Tetejére:
- 1 kevés
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 1 tk lenmag
- 1 tk szezámmag
- 1 tk egész köménymag
Elkészítése:
Az élesztőt a meleg, de nem forró tejbe morzsoljuk, megszórjuk a cukorral és hagyjuk felfutni. Egy tálba szitáljuk a lisztet, elkeverjük benne a sót, hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a margarint, a zsírt, a tejfölt, a tojások sárgáját, a sajtot is belereszeljük, beleszórjuk a magokat.
Jól összedolgozzuk. A tészta elég lágy, ez nem baj, csak ne legyen ragadós. Ha mégis az lenne, nagyon kevés lisztet dolgozhatunk bele, de nekem nem volt rá szükség.
A masszát egy éjszakára hűtőbe rakjuk. (Én erre egy fedeles kelesztő tálat használtam, amiben volt még hely a kelésnek.) Másnap a sütőt előmelegítjük és két nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral.
A tésztát lisztezett felületen ujjnyi vastagra elnyújtjuk, késsel becsíkozzuk a tetejét. 1 cm széles és 10 cm hosszú rudakat vágunk lisztbe mártott, éles késsel, majd az előkészített tepsikbe rakjuk. Lekenjük a tetejüket vékonyan tojásfehérjével és megszórjuk a magokkal.
180 fokon hőlégkeveréssel 20 perc alatt megsütjük.
Tipp:
Egyszerű, nagyon finom, omlós, még másnap is puha sós. Természetesen a magvak ízlés szerint választhatók.
Az elkészítési idő nem tartalmazza a hűtőben való pihentetést.
2 nagy tepsi rudacska lett ebből a tészta mennyiségből.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »