Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Magvas kelt rudacskák recept

Magvas kelt rudacskák
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 60 dkg liszt
    • 3 dkg friss élesztő
    • 1 dl tej
    • 1 tk cukor
    • 1 tk só
    • 25 dkg margarin
    • 1 ek tyúkzsír
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 1 kis pohár tejföl (175g)
    • 8 dkg sajt (még jobb ha füstölt)
    • 1 tk lenmag
    • 1 tk szezámmag
    • 1 tk egész köménymag

    Tetejére:

    • 1 kevés  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 1 tk lenmag
    • 1 tk szezámmag
    • 1 tk egész köménymag

    Elkészítése:

    Az élesztőt a meleg, de nem forró tejbe morzsoljuk, megszórjuk a cukorral és hagyjuk felfutni. Egy tálba szitáljuk a lisztet, elkeverjük benne a sót, hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a margarint, a zsírt, a tejfölt, a tojások sárgáját, a sajtot is belereszeljük, beleszórjuk a magokat.

    Jól összedolgozzuk. A tészta elég lágy, ez nem baj, csak ne legyen ragadós. Ha mégis az lenne, nagyon kevés lisztet dolgozhatunk bele, de nekem nem volt rá szükség.

    A masszát egy éjszakára hűtőbe rakjuk. (Én erre egy fedeles kelesztő tálat használtam, amiben volt még hely a kelésnek.) Másnap a sütőt előmelegítjük és két nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral.

    A tésztát lisztezett felületen ujjnyi vastagra elnyújtjuk, késsel becsíkozzuk a tetejét. 1 cm széles és 10 cm hosszú rudakat vágunk lisztbe mártott, éles késsel, majd az előkészített tepsikbe rakjuk. Lekenjük a tetejüket vékonyan tojásfehérjével és megszórjuk a magokkal.

    180 fokon hőlégkeveréssel 20 perc alatt megsütjük.

    Tipp:

    Egyszerű, nagyon finom, omlós, még másnap is puha sós. Természetesen a magvak ízlés szerint választhatók.
    Az elkészítési idő nem tartalmazza a hűtőben való pihentetést.
    2 nagy tepsi rudacska lett ebből a tészta mennyiségből.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá