Hozzávalók:
Tésztához:
Tetejére:
Elkészítése:
Az élesztőt a meleg, de nem forró tejbe morzsoljuk, megszórjuk a cukorral és hagyjuk felfutni. Egy tálba szitáljuk a lisztet, elkeverjük benne a sót, hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a margarint, a zsírt, a tejfölt, a tojások sárgáját, a sajtot is belereszeljük, beleszórjuk a magokat.
Jól összedolgozzuk. A tészta elég lágy, ez nem baj, csak ne legyen ragadós. Ha mégis az lenne, nagyon kevés lisztet dolgozhatunk bele, de nekem nem volt rá szükség.
A masszát egy éjszakára hűtőbe rakjuk. (Én erre egy fedeles kelesztő tálat használtam, amiben volt még hely a kelésnek.) Másnap a sütőt előmelegítjük és két nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral.
A tésztát lisztezett felületen ujjnyi vastagra elnyújtjuk, késsel becsíkozzuk a tetejét. 1 cm széles és 10 cm hosszú rudakat vágunk lisztbe mártott, éles késsel, majd az előkészített tepsikbe rakjuk. Lekenjük a tetejüket vékonyan tojásfehérjével és megszórjuk a magokkal.
180 fokon hőlégkeveréssel 20 perc alatt megsütjük.
Egyszerű, nagyon finom, omlós, még másnap is puha sós. Természetesen a magvak ízlés szerint választhatók.
Az elkészítési idő nem tartalmazza a hűtőben való pihentetést.
2 nagy tepsi rudacska lett ebből a tészta mennyiségből.