Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Lilahagymás pogácsa recept

Lilahagymás pogácsa
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg liszt
    • 25 dkg teavaj
    • 1 evőkanál só
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 0,5 dl tej
    • kb 150-200 g tejföl
    • 2,5 g élesztő
    • 1-2 fej lilahagyma és 1-2 ek olaj vagy zsír
    • 1 felvert  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a tetejére

    Elkészítése:

    A tejet meglangyosítjuk 1 tk cukorral, majd belemorzsoljuk az élesztőt és kb 10 perc alatt felfuttatjuk.

    A vajat elmorzsoljuk a liszttel, hozzáadjuk a sót. A közepébe mélyedést készítünk és beleöntjük az élesztőt, majd hozzáadjuk a tojást és annyi tejfölt, hogy könnyen gyúrható tésztát kapjunk. Letekarva kb 1 órát kelesztjük.

    A hagymát megpucoljuk és karikára vágjuk. A zsiradékot felmelegítjük, majd lassú tűzön megfonnyasztjuk rajta a hagymát, majd kihűtjük.

    A tésztát enyhén lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk, majd egyenletesen ráterítjük a hagyma 3/4-ét, majd hajtogatjuk.

    A tészta felső harmadát a közéspőre hajtjuk, majd az alsót is középre. így lesz 3 réteg egymáson. Ekkor tesszük rá a maradék hagymát, majd mindkét oldalról behajtjuk (mintha egy könyvet csuknánk be), majd ezt is félbe hajtjuk. Fél-1 órát letakarva pihentetjük.

    200 fokra előmelegítjük a sütőt.

    A kész tésztát ujjnyi vastagra nyújtjuk és kiszaggatjuk.

    Sütőpapííral bélelt tepsibe tesszük a pogácsákat, majd felvert tojással lekenjük. Kb 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.

     

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá