Lilahagymás pogácsa recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
A tejet meglangyosítjuk 1 tk cukorral, majd belemorzsoljuk az élesztőt és kb 10 perc alatt felfuttatjuk.
A vajat elmorzsoljuk a liszttel, hozzáadjuk a sót. A közepébe mélyedést készítünk és beleöntjük az élesztőt, majd hozzáadjuk a tojást és annyi tejfölt, hogy könnyen gyúrható tésztát kapjunk. Letekarva kb 1 órát kelesztjük.
A hagymát megpucoljuk és karikára vágjuk. A zsiradékot felmelegítjük, majd lassú tűzön megfonnyasztjuk rajta a hagymát, majd kihűtjük.
A tésztát enyhén lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk, majd egyenletesen ráterítjük a hagyma 3/4-ét, majd hajtogatjuk.
A tészta felső harmadát a közéspőre hajtjuk, majd az alsót is középre. így lesz 3 réteg egymáson. Ekkor tesszük rá a maradék hagymát, majd mindkét oldalról behajtjuk (mintha egy könyvet csuknánk be), majd ezt is félbe hajtjuk. Fél-1 órát letakarva pihentetjük.
200 fokra előmelegítjük a sütőt.
A kész tésztát ujjnyi vastagra nyújtjuk és kiszaggatjuk.
Sütőpapííral bélelt tepsibe tesszük a pogácsákat, majd felvert tojással lekenjük. Kb 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »