Lilahagymás pogácsa recept
Ők is elkészítették
Elkészítése:
A tejet meglangyosítjuk 1 tk cukorral, majd belemorzsoljuk az élesztőt és kb 10 perc alatt felfuttatjuk.
A vajat elmorzsoljuk a liszttel, hozzáadjuk a sót. A közepébe mélyedést készítünk és beleöntjük az élesztőt, majd hozzáadjuk a tojást és annyi tejfölt, hogy könnyen gyúrható tésztát kapjunk. Letekarva kb 1 órát kelesztjük.
A hagymát megpucoljuk és karikára vágjuk. A zsiradékot felmelegítjük, majd lassú tűzön megfonnyasztjuk rajta a hagymát, majd kihűtjük.
A tésztát enyhén lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk, majd egyenletesen ráterítjük a hagyma 3/4-ét, majd hajtogatjuk.
A tészta felső harmadát a közéspőre hajtjuk, majd az alsót is középre. így lesz 3 réteg egymáson. Ekkor tesszük rá a maradék hagymát, majd mindkét oldalról behajtjuk (mintha egy könyvet csuknánk be), majd ezt is félbe hajtjuk. Fél-1 órát letakarva pihentetjük.
200 fokra előmelegítjük a sütőt.
A kész tésztát ujjnyi vastagra nyújtjuk és kiszaggatjuk.
Sütőpapííral bélelt tepsibe tesszük a pogácsákat, majd felvert tojással lekenjük. Kb 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »

