Libazsíros-lilahagymás pogácsa recept
Ők is elkészítették
Elkészítése:
A hagymát felkockáztam és kevés libazsíron megfuttattam, majd félretettem hűlni.
Az élesztőt a langyos tejjel és a kevés cukorral hagytam felfutni. A lisztet a zsírral összemorzsoltam, hozzáadtam a többi hozzávalót és a felfuttatott élesztőt. Alaposan összedolgoztam, majd az egészet kinyújtottam. Megkentem nagyon vékonyan libazsírral és rátettem a hagyma 1/3-át.
Ezután jön a hajtogatás. A tészta egyik szélét behajtom kb 2/3 részig, majd erre ráhajtom a másik oldalt. Végül a fenti részt hajtom 2/3 részig és az alsót ráhatom. Kilisztezett tálba rakom, majd hűtőben kb 1 órát pihentetem letakarva.
Újra kinyújtjtom, vékonyan megkenem ismét libazsírral, megszórom a maradék hagyma felével és újra hajtogatom, majd ismét 1 órát pihentetem hűtőben.
A hajtogatást még egyszer elvégzem.
A sütőt bekapcsoltam 180-200 fokra. A tésztát lisztezett munkafelületen jó ujjnyi vastagságúra nyújtottam, a tetejét egy recés késsel bevagdostam és egy pogácsa szaggatóval kiszaggattam.
A pogácsákat tepsire pakoltam, felvert tojással lekentem és kb 15-20 perc alatt készre sütöttem.
Tipp:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »









