Libazsíros-lilahagymás pogácsa recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
A hagymát felkockáztam és kevés libazsíron megfuttattam, majd félretettem hűlni.
Az élesztőt a langyos tejjel és a kevés cukorral hagytam felfutni. A lisztet a zsírral összemorzsoltam, hozzáadtam a többi hozzávalót és a felfuttatott élesztőt. Alaposan összedolgoztam, majd az egészet kinyújtottam. Megkentem nagyon vékonyan libazsírral és rátettem a hagyma 1/3-át.
Ezután jön a hajtogatás. A tészta egyik szélét behajtom kb 2/3 részig, majd erre ráhajtom a másik oldalt. Végül a fenti részt hajtom 2/3 részig és az alsót ráhatom. Kilisztezett tálba rakom, majd hűtőben kb 1 órát pihentetem letakarva.
Újra kinyújtjtom, vékonyan megkenem ismét libazsírral, megszórom a maradék hagyma felével és újra hajtogatom, majd ismét 1 órát pihentetem hűtőben.
A hajtogatást még egyszer elvégzem.
A sütőt bekapcsoltam 180-200 fokra. A tésztát lisztezett munkafelületen jó ujjnyi vastagságúra nyújtottam, a tetejét egy recés késsel bevagdostam és egy pogácsa szaggatóval kiszaggattam.
A pogácsákat tepsire pakoltam, felvert tojással lekentem és kb 15-20 perc alatt készre sütöttem.
Tipp:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »