Libatöpörtyűs pogácsa kemencében recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 70 dkg finomliszt
- 2 dl tej
- 1 pohár tejföl
- 3 dkg friss élesztő
- 1 tk cukor
- 10 dkg libazsír
- 10 dkg libatöpörtyű
- 1 ek só
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a kenéshez
Elkészítése:
A töpörtyűt ledarálom, az élesztőt 1 dl tejben a cukorral felfuttatom.
Egy tálba szórom a lisztet, sózom, a közepébe mélyedést csinálok, beleteszem a töpörtyűt és a zsírt, a felfuttatott élesztőt, a tejfölt és a maradék tejet. Összedolgozom a hozzávalókat, egy közepesen lágy masszát kapok, majd langyos helyen pihentetem fél órára.
Kelesztés után lisztezett munkalapra borítom, és fél cm vastagságúra nyújtom.
Megkenem az elkevert tojással, majd hajtogatom: a felső harmadot le, az alsó harmadot fel, majd a bal harmadot jobbra, végül a jobb harmadot balra hajtom.
Pihentetés nélkül újból kinyújtom fél cm vastagságúra, újból megkenem a tojással, és megismételem a hajtogatást. A hajtogatott tésztát pihentetés nélkül 1,5-2 cm vastagságúra nyújtom, tetejét megkenem tojással, és éles késsel bekockázom.
Közepes méretű (3,5 cm) pogácsaszaggatóval kiszaggatom. A maradékot összegyúrom, és azt is kiszaggatom.
Tepsire rakom, és meleg helyen 20 percig kelesztem, majd 200 fokos kemencébe tolom, vagy előmelegített sütőben 180 fokon 30 perc alatt készre sütöm.
A libatöpörtyűs pogácsa kemencében kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 8 g
Szénhidrát: 38 g
Zsír: 17 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »