Libatöpörtyűs pogácsa kemencében recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 70 dkg finomliszt
- 2 dl tej
- 1 pohár tejföl
- 3 dkg friss élesztő
- 1 tk cukor
- 10 dkg libazsír
- 10 dkg libatöpörtyű
- 1 ek só
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a kenéshez
Elkészítése:
A töpörtyűt ledarálom, az élesztőt 1 dl tejben a cukorral felfuttatom.
Egy tálba szórom a lisztet, sózom, a közepébe mélyedést csinálok, beleteszem a töpörtyűt és a zsírt, a felfuttatott élesztőt, a tejfölt és a maradék tejet. Összedolgozom a hozzávalókat, egy közepesen lágy masszát kapok, majd langyos helyen pihentetem fél órára.
Kelesztés után lisztezett munkalapra borítom, és fél cm vastagságúra nyújtom.
Megkenem az elkevert tojással, majd hajtogatom: a felső harmadot le, az alsó harmadot fel, majd a bal harmadot jobbra, végül a jobb harmadot balra hajtom.
Pihentetés nélkül újból kinyújtom fél cm vastagságúra, újból megkenem a tojással, és megismételem a hajtogatást. A hajtogatott tésztát pihentetés nélkül 1,5-2 cm vastagságúra nyújtom, tetejét megkenem tojással, és éles késsel bekockázom.
Közepes méretű (3,5 cm) pogácsaszaggatóval kiszaggatom. A maradékot összegyúrom, és azt is kiszaggatom.
Tepsire rakom, és meleg helyen 20 percig kelesztem, majd 200 fokos kemencébe tolom, vagy előmelegített sütőben 180 fokon 30 perc alatt készre sütöm.
A libatöpörtyűs pogácsa kemencében kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 8 g
Szénhidrát: 38 g
Zsír: 17 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »

