Leveles tepertős pogácsa recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
A langyos tejhez hozzáadjuk a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk. A tészta többi hozzávalóit egy tálba tesszük, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és alaposan összedolgozzuk. Meleg helyen duplájára kelesztjük.
A tepertőt ledaráljuk (nekünk jobban ízlik, ha csak összedarabolom késsel) és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A tésztát 1,5-2 cm vastagra kinyújtjuk, majd a tepertő felét rákenjük. Alulról és felültről is ráhajtjuk a tésztát, majd jobbról és balról is. 30 percig pihentetjük, újra kinyújtjuk, rákenjük a maradék tepertőt és újra hajtogatjuk.
A 30 perc leteltével kinyújtjuk 1,5 cm vastagra, a tetejét berácsozzuk és kiszaggatjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, egymástól kicsit távolabb. A tetejét felvert tojással kenjük meg, vigyázva, hogy ne csorogjon le, mert akkor nem nőnek meg eléggé a pogácsák. Pihentetjük 15-20 percig, majd 180 fokon kb 15-20 perc alatt megsütjük.
Tipp:
Ezt a tésztát sajttal is érdemes elkészíteni, kiváltva a tepertőt. Ha kipróbálod, rabja leszel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »