Lenlisztes, magvas kréker recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 200 g búza finomliszt
- 100 g Batha-porta lenmagliszt
- 2 mk só
- fűszer keverék(opcionálisan)
- 1 tk szódabikarbóna
- 2 ek olíva olaj
- 200 ml víz
- 100 g napraforgó mag
- 50 g lenmag
- 50 g szezámmag
- 50 g reszelt parmezán
Elkészítése:
Lenmagot gyakran, sőt rendszeresen használom kis konyhámban.Rendkívül sok élettani tulajdonsággal rendelkezik, legfőképp emésztés terén. Magát a “magőrleményt” most volt alkalmam először kipróbálni. Nagy sikere volt, a gyerkőcök sorban kapkodták el a tálkából friss gyümölcs és tea kísérővel. Legközelebb más magvakkal dúsítva is próbát teszek.
A tészta hozzávalóiból, jól kezelhető, rugalmas tésztát készítünk, amit frissen tartó fóliába csomagolva 1-2 órácskát pihentetünk.
A sütőt előmelegítjük 190 fokra, egy nagy sütőlemezt készítünk elő. Gyúrótáblára a tepsi méretének megfelelő nagyságú
sütésálló papírt helyezünk, amin a lehető legvékonyabbra nyújtjuk a tésztánkat (célszerű egy nejlonnal letakarva a nyújtást végezni). Éles késsel vagy pizzavágóval szeleteljük a tésztát (négyzet, téglalap, rombusz, ki mit szeretne), mindvégig a sütőpapíron hagyva a tésztát, majd papírral együtt a tepsire áthúzzuk és 12-15 perc alatt ropogósra sütjük. Sütés után, résre nyitott sütőajtónál hűtjük.
Amikor lehűlt, csak egyszerűen, kezünkkel széttördeljük a krékereket a vágások mentén.
Tipp:
Kínálhatjuk gyors vendégváróként egy kis mártogatóssal és friss zöldségekkel, de akár tízóraira és
uzsonnára is nagyon finom, gyümölcs és tea kíséretében.
Kötényeket felkötni! Jó ropogtatást :D
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »


