Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Lenlisztes, magvas kréker recept

Lenlisztes, magvas kréker
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 200 g búza finomliszt
    • 100 g Batha-porta lenmagliszt
    • 2 mk só
    • fűszer keverék(opcionálisan)
    • 1 tk szódabikarbóna
    • 2 ek olíva olaj
    • 200 ml víz
    • 100 g napraforgó mag
    • 50 g lenmag
    • 50 g szezámmag
    • 50 g reszelt parmezán

    Elkészítése:

    Lenmagot gyakran, sőt rendszeresen használom kis konyhámban.Rendkívül sok élettani tulajdonsággal rendelkezik, legfőképp emésztés terén. Magát a “magőrleményt” most volt alkalmam először kipróbálni. Nagy sikere volt, a gyerkőcök sorban kapkodták el a tálkából friss gyümölcs és tea kísérővel. Legközelebb más magvakkal dúsítva is próbát teszek.

    A tészta hozzávalóiból, jól kezelhető, rugalmas tésztát készítünk, amit frissen tartó fóliába csomagolva 1-2 órácskát pihentetünk.

    A sütőt előmelegítjük 190 fokra, egy nagy sütőlemezt készítünk elő. Gyúrótáblára a tepsi méretének megfelelő nagyságú
    sütésálló papírt helyezünk, amin a lehető legvékonyabbra nyújtjuk a tésztánkat (célszerű egy nejlonnal letakarva a nyújtást végezni). Éles késsel vagy pizzavágóval szeleteljük a tésztát (négyzet, téglalap, rombusz, ki mit szeretne), mindvégig a sütőpapíron hagyva a tésztát, majd papírral együtt a tepsire áthúzzuk és 12-15 perc alatt ropogósra sütjük. Sütés után, résre nyitott sütőajtónál hűtjük.
    Amikor lehűlt, csak egyszerűen, kezünkkel széttördeljük a krékereket a vágások mentén.

    Tipp:

    Kínálhatjuk gyors vendégváróként egy kis mártogatóssal és friss zöldségekkel, de akár tízóraira és
    uzsonnára is nagyon finom, gyümölcs és tea kíséretében.
    Kötényeket felkötni! Jó ropogtatást :D

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá