Hozzávalók:
Elkészítése:
Lenmagot gyakran, sőt rendszeresen használom kis konyhámban.Rendkívül sok élettani tulajdonsággal rendelkezik, legfőképp emésztés terén. Magát a “magőrleményt” most volt alkalmam először kipróbálni. Nagy sikere volt, a gyerkőcök sorban kapkodták el a tálkából friss gyümölcs és tea kísérővel. Legközelebb más magvakkal dúsítva is próbát teszek.
A tészta hozzávalóiból, jól kezelhető, rugalmas tésztát készítünk, amit frissen tartó fóliába csomagolva 1-2 órácskát pihentetünk.
A sütőt előmelegítjük 190 fokra, egy nagy sütőlemezt készítünk elő. Gyúrótáblára a tepsi méretének megfelelő nagyságú
sütésálló papírt helyezünk, amin a lehető legvékonyabbra nyújtjuk a tésztánkat (célszerű egy nejlonnal letakarva a nyújtást végezni). Éles késsel vagy pizzavágóval szeleteljük a tésztát (négyzet, téglalap, rombusz, ki mit szeretne), mindvégig a sütőpapíron hagyva a tésztát, majd papírral együtt a tepsire áthúzzuk és 12-15 perc alatt ropogósra sütjük. Sütés után, résre nyitott sütőajtónál hűtjük.
Amikor lehűlt, csak egyszerűen, kezünkkel széttördeljük a krékereket a vágások mentén.
Kínálhatjuk gyors vendégváróként egy kis mártogatóssal és friss zöldségekkel, de akár tízóraira és
uzsonnára is nagyon finom, gyümölcs és tea kíséretében.
Kötényeket felkötni! Jó ropogtatást :D