Kukoricás fokhagymás buci recept
Hozzávalók:
A tésztához:
- 20 g étolaj
- 20 g kristálycukor
- 20 g só
- 30 g élesztő (friss)
- 180 g tejföl
- 200 ml víz
- 1 gerezd fokhagyma
- 100 g búza-rétesliszt (BFF 55)
- 150 g kukoricaliszt
- 450 g búzaliszt (BL55)
A kenéshez:
- 100 ml tej (2,8%-os)
- 1 ek fekete szezámmag (elhagyható)
Elkészítése:
A fokhagymát belereszeljük a lisztekhez. A felfuttatott élesztőt a tejjel, és langyos sós vízzel, a dagasztógép táljába töltjük. A tejfölt és az olajat dagasztó-menet közben tesszük bele. Géppel jól bedagasztjuk, és 1 órán át letakarva meleg helyen kelesztjük.
Lisztes asztalra borítjuk, átgyúrjuk. Két részre vágjuk, majd kinyújtjuk kb. 25 cm átmérőjű körökké. Görgős vágóval körönként 8 cikkre vágjuk. Langyos helyen a kelesztjük kb. 1 órán át.
Megkenjük a tetejét tejjel és 180 C-on szép pirosra sütjük kb. 15-18 perc alatt. Mikor kivesszük a sütőből, ismét megkenjük tejjel, majd rácson hagyjuk kihűlni.
Frissen a legfinomabb. Akár gulyáshoz is. A megmaradt mennyiséget érdemes lefagyasztani.
Tipp:
Én fekete szezámmaggal is megszórtam a felét a buciknak, és még finomabb lett.