Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Krumplis-hagymás pogácsa recept

Krumplis-hagymás pogácsa
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg sima liszt
    • 1 jó nagy adag krumplipüré
    • 50 g élesztő
    • 3 nagyobb lilahagyma vagy sonkahagyma
    • 2 ek sertészsír
    • 175 g tejföl
    • 1 tk só
    • langyos víz
    • 1 felvert  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Elkészítése:

    A hagymákat megtisztítjuk, apró kockára vágjuk és a zsíron pár perc alatt megdinszteljük, ezután félretesszük hűlni.

    A burgonyapürét 1 dl meleg vízzel, a sóval és a tejföllel simára keverjük.

    Az élesztőt kevés langyos vízben felfuttatjuk, hozzákeverjük a burgonyához és ezt a masszát összedolgozzuk a liszttel (a tészta állaga a krumplipüré függvénye, langyos víz, illetve liszt adagolása lehet, hogy kell hozzá!)

    Szép puha, sima gombócot gyúrunk és 5 perc pihi után kb 1 ujjnyi vastagra kinyújtjuk, rákenjük a hagymát a zsírral együtt és behajtogatjuk.

    25 percet pihentetjük, azután a hajtogatást még kétszer megismételjük 25 percenként.

    A végén a hajtogatott tésztát kb 2 centi vastagságúra kisodorjuk, a tetejét éles késsel óvatosan, lazán becsíkozzuk és a pogácsákat kiszaggatjuk.

    Sütőpapírral bélelt sütőlemezre téve megkenjük tojással és előmelegített sütőben 190 fokon kb 15-18 perc alatt szép aranybarnára sütjük.

    A szaggatás során megmaradt széleket-csücsköket összegyúrtam, vékonyra nyújtottam, megkentem tojással, megszórtam sóval és szezám maggal, derelyevágóval hosszúkás stanglira vágtam és ugyanígy megsütöttem. Finom, sós borkorcsolya lett belőlük! :)

    Tipp:

    Tavasszal, amikor a medvehagyma a korszakát éli, ez a recept azzal is tökéletes, sőt még talán finomab.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá