Kolbászos-túrós pogácsa recept

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 25 dkg túró (v. juhtúró)
- 20 dkg margarin
- 2 tk só
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (+1 a kenéshez)
- 2 ek tejföl
- 3 dkg élesztő
- 1 dl tej
- 15-20 dkg füstölt kolbász
Elkészítése:
Egy tálkába beleöntjük a langyos tejet, elkeverjük egy pici cukorral, majd hozzámorzsoljuk az élesztőt.
Egy tálba tesszük a lisztet, hozzákeverjük a sót, és elmorzsoljuk benne a margarint.
Amikor már jó morzsalékos, hozzámorzsoljuk a túrót is, és jól összekeverjük.
A kolbászt vékonyan felkarikázzuk, majd apró darabokra vágjuk, és szintén hozzákeverjük a lisztes túróhoz. A közepébe kis mélyedést csinálunk, beleöntjük a felfuttatott élesztőt, beleütjük az egész tojást és a tejfölt, majd kézzel elkezdjük összedolgozni.
Végül jól összegyúrjuk a liszttel, hogy egy könnyen nyújtható tészta legyen. (Ne legyen se lágy, sem pedig kemény a tészta.) Meglisztezzük a tetejét, majd letakarjuk a tállal, amiben össze lett keverve, és egy órán át pihentetjük!
Ezután lisztezett felületen ujjnyi vastagságúra kinyújtjuk a tésztát, és éles késsel berácsozzuk a tetejét.
Pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, és sütőpapírral bélelt tepsire egymástól kicsit távolabb helyezzük a pogácsákat.
Kb. 30 percig konyharuhával letakarva újrakelesztjük. Végül felvert egész tojással megkenjük a tetejét.
Előmelegített sütőben, közepes lángon 15-20 perc alatt szép pirosra sütjük.
A kolbászos-túrós pogácsa kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 10 g
Szénhidrát: 26 g
Zsír: 18 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »