Kolbászos tördelős recept
Hozzávalók:
- 1 kg finomliszt
- 4 ek rozmaringos olaj (lehet sima olívaolaj is, de fűszerezzük meg)
- 1 szál kolbász
- 3-4 ek mustár
- 2 csomag porélesztő
- 1 dl fehérbor
- 1 ek só
- ízlés szerint frissen őrölt bors
- 4 ek tejföl
- 3 dl meleg víz
Elkészítése:
A lisztet az élesztővel elkeverem, majd hozzáöntöm az olajat, a rozmaringot, tejfölt, a bort és a vizet (ezzel bánjunk csínján, mert liszttől is függ, mennyi folyadékot vesz fel).
Addig gyúrjuk, míg a tészta el nem válik az edény falától. Kicsit meglisztezzük, majd letakarva fél órát pihentetjük.
1 cm vastagra nyújtjuk és egy kb 7 cm átmérőjű pohárral vagy pogácsa szaggatóval korongokat vágunk a tésztából. Mindegyik közepébe 1-1 karika kolbászt teszünk, amit előtte megforgattunk a mustárban.
A tésztákból golyócskákat formázunk, majd lehetőleg kerek formába helyezzük egymás mellé. Érdemes még negyed órát így keleszteni.
Ezután megkenjük olíva olajjal, durva szemű sóval és őrölt borssal megszórjuk.
Előmelegített sütőben sütjük 180 fokon, amíg szép aranybarnára nem sül.
Ne felejtsünk a sütő aljába egy vízzel teli edényt is tenni. Ebből a mennyiségből 2 adag lesz.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









