Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kolbászos kifli recept

Kolbászos kifli
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg sima liszt
    • 2 ek tejföl
    • 1 ek sertészsír
    • 1 élesztő (50 g)
    • 1 kk só
    • langyos víz
    • 50 dkg puha lángolt kolbász
    • 1 felvert  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 15 dkg trappista sajt

    Elkészítése:

    A lisztben elkeverjük a sót, kis mélyedést készítünk, belemorzsoljuk az élesztőt és egy kevés langyos vizet öntünk rá.

    Ha az élesztő felfutott, beletesszük a tejfölt és a zsírt, és szép sima, könnyű és puha gombóccá összegyúrjuk a tésztát.

    Letakarva 1/2 órát pihentetjük, azalatt a lángolt kolbászt lebőrözzük, és vastagabb karikákra vágjuk.

    A tésztát deszkára téve egyforma, kisebb öklömnyi darabokra vágjuk. Egyenként átgyúrjuk, és gombóccá formálva újabb 10 percet pihentetjük.

    Kinyújtjuk kb. 25 centis átmérőjűre, és 4-5 kolbászdarabot kenünk rá. A szélét tojással kenjük körbe. tekerjük fel, és hajtsuk kifli formára.

    Sütőpapírral bélelt lemezre téve átkenjük tojással, megszórjuk reszelt sajttal, és 190 fokon kb. 12-15 perc alatt megsütjük.

    Frissen, forrón kicsit nehéz étel, nem árt várni vele amíg kihűl! :)

    Ebből a mennyiségből 14 db-ot sikerült összehoznom.

    A kolbászos kifli kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 241 kcal
    Fehérje: 8 g
    Szénhidrát: 35 g
    Zsír: 4 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá