Kolbászos kifli recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 kg sima liszt
- 2 ek tejföl
- 1 ek sertészsír
- 1 élesztő (50 g)
- 1 kk só
- langyos víz
- 50 dkg puha lángolt kolbász
- 1 felvert FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg trappista sajt
Elkészítése:
A lisztben elkeverjük a sót, kis mélyedést készítünk, belemorzsoljuk az élesztőt és egy kevés langyos vizet öntünk rá.
Ha az élesztő felfutott, beletesszük a tejfölt és a zsírt, és szép sima, könnyű és puha gombóccá összegyúrjuk a tésztát.
Letakarva 1/2 órát pihentetjük, azalatt a lángolt kolbászt lebőrözzük, és vastagabb karikákra vágjuk.
A tésztát deszkára téve egyforma, kisebb öklömnyi darabokra vágjuk. Egyenként átgyúrjuk, és gombóccá formálva újabb 10 percet pihentetjük.
Kinyújtjuk kb. 25 centis átmérőjűre, és 4-5 kolbászdarabot kenünk rá. A szélét tojással kenjük körbe. tekerjük fel, és hajtsuk kifli formára.
Sütőpapírral bélelt lemezre téve átkenjük tojással, megszórjuk reszelt sajttal, és 190 fokon kb. 12-15 perc alatt megsütjük.
Frissen, forrón kicsit nehéz étel, nem árt várni vele amíg kihűl! :)
Ebből a mennyiségből 14 db-ot sikerült összehoznom.
A kolbászos kifli kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 8 g
Szénhidrát: 35 g
Zsír: 4 g