Kolbászos kifli

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kg sima liszt
  • 2 ek tejföl
  • 1 ek sertészsír
  • 1 élesztő (50 g)
  • 1 kk só
  • langyos víz
  • 50 dkg puha lángolt kolbász
  • 1 felvert tojás
  • 15 dkg trappista sajt

Elkészítése:

A lisztben elkeverjük a sót, kis mélyedést készítünk, belemorzsoljuk az élesztőt és egy kevés langyos vizet öntünk rá.

Ha az élesztő felfutott, beletesszük a tejfölt és a zsírt, és szép sima, könnyű és puha gombóccá összegyúrjuk a tésztát.

Letakarva 1/2 órát pihentetjük, azalatt a lángolt kolbászt lebőrözzük, és vastagabb karikákra vágjuk.

A tésztát deszkára téve egyforma, kisebb öklömnyi darabokra vágjuk. Egyenként átgyúrjuk, és gombóccá formálva újabb 10 percet pihentetjük.

Kinyújtjuk kb. 25 centis átmérőjűre, és 4-5 kolbászdarabot kenünk rá. A szélét tojással kenjük körbe. tekerjük fel, és hajtsuk kifli formára.

Sütőpapírral bélelt lemezre téve átkenjük tojással, megszórjuk reszelt sajttal, és 190 fokon kb. 12-15 perc alatt megsütjük.

Frissen, forrón kicsit nehéz étel, nem árt várni vele amíg kihűl! :)

Ebből a mennyiségből 14 db-ot sikerült összehoznom.