Kolbászos hotdog recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 70 dkg finomliszt
- 2-3 ek só
- 2,5 dkg élesztő
- 4 dl langyos víz
- szükség szerint kevés cukor a kelesztéshez
- szükség szerint kolbász
- ízlés szerint mustár
Elkészítése:
Az élesztőt langyos vízben a cukorral felfuttatom, majd amikor már habos, belekeverem a sózott lisztbe.
A vizet csak óvatosan adagolom hozzá, csak annyi kell bele, amennyit a liszt felvesz. Jól kidagasztom a tésztát, majd 1 órán át állni hagyom.
Tojásnyi darabokat tépek a tésztából és a képen látható módon megformázom. Téglalap alakúra nyomkodom, megkenem mustárral alaposan, majd egy kis darab nygedelt kolbászt teszek bele és a széleit összecsípem.
Sütőpapíros tepsibe sorakoztatom a kis kifliket és 200 fokon kb 30 perc alatt pisrosra sütöm.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »