Kolbászos hotdog recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 70 dkg finomliszt
- 2-3 ek só
- 2,5 dkg élesztő
- 4 dl langyos víz
- szükség szerint kevés cukor a kelesztéshez
- szükség szerint kolbász
- ízlés szerint mustár
Elkészítése:
Az élesztőt langyos vízben a cukorral felfuttatom, majd amikor már habos, belekeverem a sózott lisztbe.
A vizet csak óvatosan adagolom hozzá, csak annyi kell bele, amennyit a liszt felvesz. Jól kidagasztom a tésztát, majd 1 órán át állni hagyom.
Tojásnyi darabokat tépek a tésztából és a képen látható módon megformázom. Téglalap alakúra nyomkodom, megkenem mustárral alaposan, majd egy kis darab nygedelt kolbászt teszek bele és a széleit összecsípem.
Sütőpapíros tepsibe sorakoztatom a kis kifliket és 200 fokon kb 30 perc alatt pisrosra sütöm.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »