Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Virslivel töltött kiflik recept

Virslivel töltött kiflik
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg finomliszt
    • 25 dkg fagyos vaj
    • 1 csapott ek só
    • 1 dl tejföl
    • 1 kk kristálycukor
    • 2,5 dkg élesztő
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 16 db virsli
    • 10 dkg trappista sajt reszelve
    • 1 kk étolaj a kenéshez

    Elkészítése:
    A virsliket kettévágjuk. A tésztához elmorzsoljuk a lisztben a vajat vagy margarint majd az egészet összekeverjük a sóval. A tejfölt kéz melegre melegítjük, összekeverjük a cukorral, az élesztővel és 1 tojássárgájával. A liszthez adjuk, összegyúrjuk, 4 cipót formálunk belőle. Pihentetés nélkül 20-22cm átmérőjű korongra nyújtjuk az egyik cipót, átlósan 8 cikkre vágjuk. A háromszögek szélesebb felőli tésztarészekre 1 fél virslit fektetünk, majd a csúcsuk felé haladva szorosan feltekerjük. Sütőpapírral bélelt nagy tepsikre sorakoztatjuk a kifliket, konyharuhával letakarjuk. A másik 3 cipóval is így járunk el, megtöltjük, 1/2 órát kelni hagyjuk. Elkeverjük az olajat a maradék 2 tojássárgájában, megkenjük vele a kiflik tetejét, és megszórjuk a reszelt sajttal. Előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük szép aranysárgára. Frissen az igazi, de ha marad belőle melegítve is kitűnő. Ketchuppel vagy mustárral fogyasztjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá