Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sós kifli recept

Sós kifli
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg liszt
    • fél liter tej
    • 5 dkg élesztő
    • 2 kiskanál cukor
    • 3 kiskanál só
    • 10 dkg margarin
    • 10 dkg zsír
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • köménymag, szezámmag

    Elkészítése:
    A tejet meglangyosítjuk, beletesszük az élesztőt és a 2 kiskanál cukrot. Ha az élesztő feljött a tetejére beletesszük a 3 kiskanál sót és kb 90 dkg lisztet. Összeállítjuk a tésztát, beletesszük a margarint és megdagasztjuk. Fél órára betakarva, meleg helyen kelesztjük. Kiöntjük a meglisztezett asztalra és 4 cipót szakítunk belőle. Míg a tepsiket elkészítjük, megkenjük zsírral, a tészta pihen.(10 perc) A cipókat kerekre nyújtjuk,és 8 egyenlő részre osztjuk. Feltekergetjük, megkenjük tojással és ízlés szerint megszórjuk sóval, köménymaggal vagy szezámmaggal. Bekapcsoljuk a sütőt 200 C-fokra és ha elérte a hőfokot(kikapcsolt) süthetjük a kifliket. A 10 dkg zsírt felolvasszuk és a pirosra sült kifliket megkenjük azonnal vele. Szép fényesek lesznek!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá