Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sós, burgonyás kifli recept

Sós, burgonyás kifli
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 0,5 kg liszt
    • 3 dkg élesztő
    • 1 dl tej
    • pici cukor
    • fél evőkanál só
    • 10 dkg zsír
    • 1 közepes főtt, áttört burgonya
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS, +1 a kenéshez

    Elkészítése:

    Az élesztőt langyos, cukrot tejben felfuttatjuk, majd jól összedolgozzuk a többi hozzávalóval. 4 egyenlő részre osztjuk a tésztát és fél órát pihentetjük.

    Pihentetés után kör alakúra nyújtjuk, és 4 egyenlő részre vágjuk a kört. A cikkeket vékonyan megkenjük olajjal, feltekerjük és kifli alakúra hajlítjuk.

    A tetejét megkenjük tojással, tepsibe tesszük és még negyed órát pihentetjük. 180 fokos sütőben szép pirosra sütjük. A többi tésztával is ugyan így járunk el.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá