Sajtos kifli recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 35 dkg finomliszt
- 35 dkg rétesliszt
- 4 dkg élesztő
- 1 dl tej
- 1 dl olaj
- 350 g natúr joghurt
- másfél felvert
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 ek só
- 1 kk cukor
A töltelékhez:
- 50 g olvasztott vaj
- 20 dkg sajt ( lehet füstölt is )
A kenéshez:
- 1/2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS és 1 tk tej keveréke
A kiflik szórásához:
- reszelt sajt
Elkészítése:
A kéz melegre melegített tejbe keverjük a cukrot,belemorzsoljuk az élesztőt és letakarva felfuttatjuk. A liszteket összekeverjük,hozzákeverjük a sót,hozzáadjuk a felvert tojást,olajat,a joghurtot és megkelt élesztőt. Bedagasszuk és meleg helyen duplájára kelesztjük. A megkelt tésztát átgyúrjuk,6 cipóra osztjuk.
Minden cipót gömbölyűre kisodorjuk, egyenként olvasztott vajjal lekenjük,reszelt sajttal megszórjuk,rátesszük a 2. tésztát,ezzel is így járunk el. A 3. tésztát is ráfektetjük,olvasztott vajjal lekenjük,sajttal megszórjuk. Sodrófával egy kicsit lelapítjuk. 8 db cikkre vágjuk,kifli formára feltekerjük. A tojást tejjel összekeverjük és a kifliket lekenjük,reszelt sajttal megszórjuk. A másik 3 cipónál is így járunk el. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk,180 fokon megsütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »