Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajtos kifli recept

Sajtos kifli
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 35 dkg finomliszt
    • 35 dkg rétesliszt
    • 4 dkg élesztő
    • 1 dl tej
    • 1 dl olaj
    • 350 g natúr joghurt
    • másfél felvert  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 ek só
    • 1 kk cukor

    A töltelékhez:

    • 50 g olvasztott vaj
    • 20 dkg sajt ( lehet füstölt is )

    A kenéshez:

    • 1/2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS és 1 tk tej keveréke

    A kiflik szórásához:

    • reszelt sajt

    Elkészítése:
    A kéz melegre melegített tejbe keverjük a cukrot,belemorzsoljuk az élesztőt és letakarva felfuttatjuk. A liszteket összekeverjük,hozzákeverjük a sót,hozzáadjuk a felvert tojást,olajat,a joghurtot és megkelt élesztőt. Bedagasszuk és meleg helyen duplájára kelesztjük. A megkelt tésztát átgyúrjuk,6 cipóra osztjuk.
    Minden cipót gömbölyűre kisodorjuk, egyenként olvasztott vajjal lekenjük,reszelt sajttal megszórjuk,rátesszük a 2. tésztát,ezzel is így járunk el. A 3. tésztát is ráfektetjük,olvasztott vajjal lekenjük,sajttal megszórjuk. Sodrófával egy kicsit lelapítjuk. 8 db cikkre vágjuk,kifli formára feltekerjük. A tojást tejjel összekeverjük és a kifliket lekenjük,reszelt sajttal megszórjuk. A másik 3 cipónál is így járunk el. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk,180 fokon megsütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá