Sajtos kifli recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 35 dkg finomliszt
- 35 dkg rétesliszt
- 4 dkg élesztő
- 1 dl tej
- 1 dl olaj
- 350 g natúr joghurt
- másfél felvert FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 ek só
- 1 kk cukor
A töltelékhez:
- 50 g olvasztott vaj
- 20 dkg sajt ( lehet füstölt is )
A kenéshez:
- 1/2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS és 1 tk tej keveréke
A kiflik szórásához:
- reszelt sajt
Elkészítése:
A kéz melegre melegített tejbe keverjük a cukrot,belemorzsoljuk az élesztőt és letakarva felfuttatjuk. A liszteket összekeverjük,hozzákeverjük a sót,hozzáadjuk a felvert tojást,olajat,a joghurtot és megkelt élesztőt. Bedagasszuk és meleg helyen duplájára kelesztjük. A megkelt tésztát átgyúrjuk,6 cipóra osztjuk.
Minden cipót gömbölyűre kisodorjuk, egyenként olvasztott vajjal lekenjük,reszelt sajttal megszórjuk,rátesszük a 2. tésztát,ezzel is így járunk el. A 3. tésztát is ráfektetjük,olvasztott vajjal lekenjük,sajttal megszórjuk. Sodrófával egy kicsit lelapítjuk. 8 db cikkre vágjuk,kifli formára feltekerjük. A tojást tejjel összekeverjük és a kifliket lekenjük,reszelt sajttal megszórjuk. A másik 3 cipónál is így járunk el. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk,180 fokon megsütjük.